Νέα θεατρική παραγωγή από τον Λεωνίδα Λοϊζίδη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη

Νέα θεατρική παραγωγή από τον Λεωνίδα Λοϊζίδη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μετά από το επιτυχημένο εγχείρημά του να ταξιδέψει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε Ευρώπη και Αμερική αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, ο βραβευμένος από το Δήμο της Νέας Υόρκης και το Αμερικανικό Κογκρέσσο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης ετοιμάζει ήδη την νέα του θεατρική παραγωγή, τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στοχεύοντας και πάλι να φέρει σε επαφή το κοινό ανά τον κόσμο με την κλασσική ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό του ελληνικού πολιτισμού θα είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Ο δημιουργός τιμά με τη συνεργασία του το Λεωνίδα Λοϊζίδη και την ομάδα του, ενώ ο ίδιος καλείται να καταπιαστεί ξανά με τις Τρωάδες ύστερα από το 1965, ανταποκρινόμενος σε μία πρόκληση σύζευξης της διαχρονικότητας με την καινοτομία. Οκτώ χρόνια μετά από την τελευταία μουσική επένδυση κειμένου του αρχαίου τραγικού από το Μίκη Θεοδωράκη, οι Τρωάδες έρχονται να σημάνουν μια πολιτισμική συνάντηση που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Η θεατρική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι της σε Ελλάδα και εξωτερικό από τον Αύγουστο του 2009. Απώτερος σκοπός δεν είναι το οικονομικό όφελος, αλλά η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού καθώς και η διδαχή των κλασσικών και πάντα επίκαιρων, για κάθε κοινωνία, τραγωδιών ενός εκ των μεγαλυτέρων τραγικών μας ποιητών σε Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού και αλλοεθνείς. Ακόμα στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι να βρεθούν άνθρωποι και κράτη φιλικά προσκείμενα στην Ελλάδα και τον πολιτισμό μας επιδιώκοντας την ανάδειξη αυτών και την απαρχή ενός επαγγελματικού και καλλιτεχνικού ανοίγματος του ελληνικού θεάτρου.

“Τρωάδες” του Ευριπίδη
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης
: Mίκης Θεοδωράκης
Απόδοση: Μαρίκα Θωμαδάκη

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πηγή: Λεωνίδας Λοϊζίδης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x