Νέο σπίτι απέκτησαν 30 γλαρόνια στο Δέλτα Αξιού

Νέο σπίτι απέκτησαν 30 γλαρόνια στο Δέλτα Αξιού


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τη νέα τους οικογένεια, σε ένα τεχνητό σπίτι, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν περίπου 30 ζευγάρια ποταμογλάρονων που ήδη έχουν εγκατασταθεί στην εξέδρα αναπαραγωγής πουλιών την οποία κατασκεύασε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι.

Η εξέδρα ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε περί το τέλος Απριλίου με τη χρηματοδότηση του ψηφιακού περιοδικού για την ορνιθοπαρατήρηση στη Βόρεια Ελλάδα Birdwing (http://www.birdwing.eu/).

Το Birdwing έχει περισσότερους από 800 υποστηρικτές σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, από τις χορηγίες των οποίων χρηματοδοτούνται αντίστοιχα project. Η κατασκευή της ξύλινης εξέδρας, διαστάσεων 2 x 3 μέτρα, έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης που πρόσφεραν την τεχνογνωσία που είχαν αποκτήσει από αντίστοιχα εγχειρήματα στην Κερκίνη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

 

Η εξέδρα θα παρέχει χώρο φωλεοποίησης σε ζευγάρια γλαρονιών και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό σημείο για σχολεία και επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή.


http://www.goodchannel.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x