Ο εθελοντισμός προσθέτει χρόνια ζωής… και όχι μόνο!

Ο εθελοντισμός προσθέτει χρόνια ζωής… και όχι μόνο!


0 0 ψήφοι
Article Rating


Οι εθελοντές έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν μέσα στα επόμενα τέσσερα έως επτά έτη, όπως αναφέρουν έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και όμως, μια καλή πράξη δεν βοηθά μόνο τον άπορο, τον ηλικιωμένο ή το περιβάλλον, αλλά μπορεί να ενισχύσει τη ψυχική υγεία και να σας βοηθήσει να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Public Health, μετά από 40 επιστημονικές εργασίες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι ο εθελοντισμός προσφέρει ευημερία και κατά ένα πέμπτο λιγότερες πιθανότητες «γρήγορου» θανάτου. Άλλωστε, οι θετικές κινήσεις έχουν αποδειχθεί ότι αναζωογονούν τη σωματική υγεία των ηλικιωμένων, ενθαρρύνοντας τους να περνούν περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι και να γίνουν πιο ενεργοί. Παρόλα αυτά, οι νέοι βιώνουν διαφορετικά τα οφέλη του εθελοντισμού, αφού π.χ. έχει αποδειχθεί ότι οι μαθητές γυμνασίου προχωρώντας σε μια εθελοντική πράξη… ενδυναμώνουν την καρδιακή υγεία τους!

«Οι έρευνες μας δείχνουν ότι ο εθελοντισμός μπορεί να βελτιώσει υπερβολικά τον τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να διαπιστωθεί εάν όντως ο εθελοντισμός αποτελεί στην πραγματικότητα την αιτία της καλής διάθεσης», σχολιάζει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Suzanne Richards. Γενικά, εκτιμάται ότι το 22,5% των πολιτών στην Ευρώπη αφιερώνει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του στον εθελοντισμό, ενώ στην Αμερική το ποσοστό ανεβαίει στο 27% και στην Αυστραλία στο 36%.

«Δεν είναι ακόμη σαφές, ακόμα, εάν η προθυμία για εθελοντική εργασία συνδέεται με την καλύτερη υγεία ή την επιβίωση. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτό παίζουν ρόλο και οι βιολογικοί, πολιτιστικοί ή κοινωνικοί παράγοντες», συνεχίζει η ίδια. Ωστόσο, την έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει μια ξεχωριστή μελέτη από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των , η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο και διαπίστωσε ότι ο εθελοντισμός βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Link…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x