Ο Πέτρος Μάρκαρης τιμάται με το διεθνές βραβείο Γκαίτε

Ο Πέτρος Μάρκαρης τιμάται με το διεθνές βραβείο Γκαίτε


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μία ακόμα διάκριση ήρθε να προστεθεί στο βιογραφικό του καταξιωμένου συγγραφέα και σεναριογράφου, Πέτρου Μάρκαρη, καθώς ο συγγραφέας θα τιμηθεί με το μετάλλιο Γκαίτε 2013 στην τελετή απόνομής στο ανάκτορο της πόλης της Βαϊμάρης στις 28 Αυγούστου, ημέρα γενεθλίων του Γκαίτε.

Ο Μάρκαρης είναι ήδη αρκετά γνωστός και αγαπητός στο αναγνωστικό κοινό της Γερμανίας, ενώ έχει φέρει, μέσα από τις μεταφράσεις του (Μπρεχτ, Γκαίτε κ.ά.) το γερμανόφωνο θέατρο σε ελληνικές σκηνές.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το μετάλλιο θα απονεμηθεί και στον Ιρανό μεταφραστή και συγγραφέα S. Matmoud Zad και στον Ινδό εκδότη, Naveen Kishore.

Η διάκριση καθιερώθηκε το 1954 από

το Γκαίτε και από το 1975 αναγνωρίστηκε ως επίσημο παράσημο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Κάθε χρόνο σε ειδική εκδήλωσει τιμώνται εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν συμβάλει στη διάδοση της γερμανικής γλώσσας και στις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές.

Πριν από λίγο καιρό ο Κωνσταντινουπολίτης συγγραφέας και σεναριογράφος είχε τιμηθεί με το βραβείο Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Μυθιστορήματος του γαλλικού περιοδικού “Le Point”, για το μυθιστόρημά του “Ληξιπρόθεσμα Δάνεια”.

Ποιος είναι ο Πέτρος Μάρκαρης


Ο Πέτρος Μάρκαρης πρωτοεμφανίστηκε το 1965 με το θεατρικό έργο “Η ιστορία του Αλή Ρέτζο”. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, κινηματογραφικών σεναρίων και τηλεοπτικών σειρών, καθώς και με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων (μετέφρασε και σχολίασε και τα δύο μέρη του Φάουστ του Γκαίτε). Τα προηγούμενα μυθιστορήματά του “Νυχτερινό δελτίο”, “Άμυνα ζώνης”, με τα οποία έγινε γνωστότερος, και “Ο Τσε αυτοκτόνησε” έχουν πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Κώστα Χαρίτο και κυκλοφορούν μεταφρασμένα στη Γερμανία και την , στη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αστυνομικά Μυθιστορήματα:

Nυχτερινό δελτίο, 1995

Άμυνα ζώνης, 1998

Ο Τσε αυτοκτόνησε, 2003

Βασικός Μέτοχος, 2006

Παλιά, Πολύ Παλιά, 2008

Ληξιπρόθεσμα Δάνεια, 2010 (Τριλογία της Κρίσης, 1)

Περαίωση, 2011 (Τριλογία της Κρίσης, 2)

Ψωμί, , , 2012 (Τριλογία της Κρίσης, 3)

Σενάρια:

Το μετέωρο βήμα του πελαργού (ταινία), 1991

Η Αθήνα πρωτεύουσα των Βαλκανίων, 2004

Περιμένοντας τα Σύννεφα (ταινία), 2004

Κατ' εξακολούθηση, 2006

http://www.news.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x