Ο Θεσσαλονικιός που θα νικήσει την ενεργειακή φτώχεια

Ο Θεσσαλονικιός που θα νικήσει την ενεργειακή φτώχεια


0 0 ψήφοι
Article Rating

Πλέον ζει μόνιμα στην Αμερική, αφήνοντας πίσω οικογένεια και φίλους. Ο Γιώργος Κουτίτας, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 37 ετών απασχολεί τη παγκόσμια κοινότητα, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του.

Ο 37χρονος δημιούργησε την εφαρμογή GRIDMATES, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, και μέσα από αυτή θέλει να δωρίσει ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους το χρειάζονται και δεν μπορούν να το προμηθευτούν. Επηρεασμένος από τη σύγχρονη Ελλάδα και το δράμα πολλών οικογενειών, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έχει βάλει στόχο να βοήθησει τους αδύναμους οικονομικά, να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να δωρίσεις ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους το έχουν ανάγκη. Μπορείς να καθορίσεις και τη χρονική διάρκεια της δωρεάς, αλλά και να συστήσεις και σε άλλους να πράξουν το ίδιο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η GRIDMATES είναι ένας συνδυασμός υπηρεσιών λογισμικού, «έξυπνων» ενεργειακών λύσεων και κοινωνικής συνεισφοράς από υψηλού επιπέδου ειδικούς στον χώρο των επιχειρήσεων, της ενέργειας και της τεχνολογίας. Παράλληλα, λειτουργεί ως ένα οικοσύστημα, το οποίο συνδέει εταιρίες παρόχους ενέργειας, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Η αφορμή για το στόχο και την επανάσταση που πρόκειται να φέρει, η δημιουργία του Γιώργου Κουτίτα, στάθηκε μια οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, που ζούσε χωρίς ρεύμα, υπό το φως των κεριών.


Ενώ σπούδαζε ακόμα, σε ένα ταξίδι του στις στάθηκε ικανό για να πείσει επενδυτές για την ιδέα του. Η εφαρμογή έχει αποσπάσει ήδη τις καλύτερες κριτικές αλλά και σχετικά βραβεία σε διαγωνισμούς καινοτομίας και start-up εταιριών. 

Ενδεικτικά για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος 100.000 οικογένειες, στην Ευρώπη ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

 

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x