O σκοταδισμος της ορθοδοξιας0 0 ψήφοι
Article Rating

Σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδας, παρασυρμένη από τα κούφια λόγια των νοσταλγών, ενός μαυροφόρου αντεθνι­κού βίου, που θάφτηκε μαζί με την πτώση της Κωνστα­ντινούπολης, προβαίνει σε πράξεις που την εκθέτουν στα μάτια των πιστών, δίνοντας συγχρόνως όπλα στους πολε­μίους της. Να τι έγραψε ο Βασίλης Ραφαηλίδης στην Αθηναϊκή εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στις 26 Σεπτεμβρίου 1987:

«Παπάς εδώ, εκεί που είναι η Ελλάδα;»

Η ΙΕΡΑ Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε πρόσφατη συνεδρίαση της, προφανώς χολωμένη απ' τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει η περιουσία της, που, βέβαια, δεν έπεσε από τον ουρανό, αποφάσισε έμ­μεσα να απαλείψει το πρώτο συνθετικό της λέξης «ελληνορθόδοξος» εκ του οποίου συνάγεται πως, το πρώτο συνθετικό πρέπει να παραλείπεται ως ευκόλως εννοούμενο. Για να γίνει, λοιπόν, αποτελεσματικότερο, το θαύμα της αναβάπτισης του έθνους στην «καθαρή» ορθοδοξία πρέπει να μεσολαβήσει η βάπτιση, επί επιπέ­δου ατομικού, ως συνήθως. Κι έτσι, η καλή μας ιερά «γιατί ιερά;» Σύνοδος (μετάφραση στην δημοτική: Μά­ζωξη) αποφάσισε, κατά το μυστηριωδέστερο των μυ­στηρίων, αυτό της βαπτίσεως, να δίνονται στα παιδιά μας μόνο και αποκλειστικά ονόματα που υπάρ­χουν στο Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αυτό σημαίνει πως από δω και στο εξής, τέρμα τα «ειδωλολατρικά» ονόματα , , Αριστοτέ­λης, Ζήνων, Κίμων, Αντιγόνη, Ηλέκτρα κ.λπ. Η Ελλάδα του 21ου αιώνα πρέπει να γεμίσει Γιάννηδες, Γεώργηδες, Κώστηδες, Μαρίες – αλλά και Παπαδό­πουλους (το πρόθεμα «παπά» κάνει καλό από χριστια­νικής απόψεως).


Περί του φαινομένου της εξαφανίσεως όλων των ονομάτων των «ενδόξων ημών προγόνων» απ' τη σύγ­χρονη χριστιανική Ελλάδα, ζητήσαμε την άποψη του συνεργάτη αυτής της εφημερίδας κοινωνιολόγου και θεολόγου Γιώργου Μουστάκη. Και ιδού τι μας είπε ένας άνθρωπος που σε πείσμα της «ιεράς» (τι θα γίνει τέλος πάντων με αυτή τη λέξη;) Συνόδου επιμένει να είναι Χριστιανός:

«Πρόκειται για ανθελληνική ενέρ­γεια που ούτε οι Τούρκοι δεν είχαν διανοηθεί. Η Σύνοδος καταργεί τον πολιτισμό μας και αφήνει να επιπλεύσουν μόνο τα εβραϊκά στοιχεία της παράδοσής της. Από πολιτικής πλευράς, η απόφαση δείχνει μια μικρονοϊκή εμπάθεια, που αν συνδυαστεί με την απόφαση της να καταργηθούν οι ομιλίες εντός των εκκλησιών κατά τις εθνικές και τις δημοκρατικές γιορ­τές, δείχνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία αποκόπτεται από τον εθνικό κόσμο».

(απόσπασμα από το βιβλίο του Β. Μισύρη «Τα άγια ρεμάλια» έκδοση ευρώτας)

ΛΥΚΟΦΡΩΝ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x