Οι επιβάτες που καθυστερεί η πτήση τους δικαιούνται αποζημίωση

Οι επιβάτες που καθυστερεί η πτήση τους δικαιούνται αποζημίωση


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών δικαιούνται αποζημίωσης εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών, εκτός αν η καθυστέρηση οφείλεται σε “εξαιρετικές συνθήκες”, δήλωσε εχθές ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου Ιβ Μποτ είχε κληθεί να αποφανθεί σχετικά με μια προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου που εξομοίωνε τους επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση με τους επιβάτες πτήσεων που ματαιώνονται, σε ό,τι αφορά το δικαίωμά τους σε αποζημίωση. Η απόφαση αυτή, που είχε εκδοθεί το Νοέμβριο του 2009, είχε αμφισβητηθεί από πολλές αεροπορικές εταιρείες.

Κανένας λόγος δεν δικαιολογεί να υπαναχωρήσει το Δικαστήριο στην ερμηνεία του, απάντησε ουσιαστικά ο Μποτ στις αεροπορικές εταιρείες. Συνεπώς “οι επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση μπορούν να επικαλούνται το δικαίωμά τους σε αποζημίωση όταν υφίστανται, εξαιτίας της καθυστέρησης μιας πτήσης, απώλεια χρόνου ίση ή μεγαλύτερη των τριών ωρών, δηλαδή όταν φτάνουν στον τελικό προορισμό τους τρεις ώρες ή περισσότερο μετά την ώρα άφιξης που προβλεπόταν αρχικά από τον αερομεταφορέα”, υπογράμμισε ο Μποτ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η άποψη του γενικού εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική, όμως στο 80% των υποθέσεων, οι δικαστές του Λουξεμβούργου την ακολουθούν.

Πηγή: http://www.newsit.gr


Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x