ΟΙ ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΞΑΝΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

ΟΙ ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΞΑΝΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ


0 0 ψήφοι
Article Rating

ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ – ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ – 8 ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ – 8 ΚΕΡΑΥΝΙΑ ΚΥΜΒΑΛΑ

Το μουσικό σύνολο PanArmonia παρουσιάζει την μουσική παράσταση « – Η Πρεμιέρα» σε παγκόσμια πρώτη μουσική απόδοση στο «Φρύνιχος» στους Δελφούς, την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Οι είναι μια ανεκτίμητη κληρονομιά για τον Έλληνα άνθρωπο και για όλη την ανθρωπότητα.
Ο μέγας Θεολόγος και Μύστης με τη μουσική του μεταμόρφωνε τους ανθρώπους. Ημέρευε τα άγρια θηρία που κατασπάραζαν τις ψυχές, βοηθώντας τες να εξαγνιστούν και να έρθουν σε επαφή με ανώτερα εξελικτικά πεδία.

Στην υψιπετή ποίηση των ορφικών ύμνων καταγράφεται όλη η θεόπνευστη , απαντήσεις για τη Δημιουργία, τον Άνθρωπο, τη Γέννηση, τον Θάνατο και την Αλήθεια, γραμμένα σε Λόγο Ελληνικό.
Έναν λόγο που, μέσω της σημαντικής και της ετυμολογίας των ελληνικών λέξεων και της σκέψης της ελληνικής γλώσσας, απαντά στο θεμελιώδες ερώτημα για την ύπαρξη και τον σκοπό του ανθρώπου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η PanArmonia προσεγγίζει με σεβασμό αυτό το μεγάλο δώρο. Βάζει την αρμονική μουσική και τους Ύμνους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, γιατί μέσα απ' αυτό το μονοπάτι, κάθε άτομο μπορεί να καλλιεργήσει την ψυχή του, να κατακτήσει ισορροπία, υγεία, ευδαιμονία, ειρήνη κι ενότητα και σαν αποτέλεσμα αυτών, την ιδιότητα του “Πολίτη” κατά τον ορισμό του α.
Η μελοποίηση και η ενορχήστρωση των Ύμνων από την PanArmonia βασίστηκε, πέρα από την έμπνευση, τόσο στην ετυμολογική και εννοιολογική μετάφραση των κειμένων όσο και στον αποσυμβολισμό αυτών και μέσα από ένα πάντρεμα κλασσικών, σύγχρονων και αρχαίων στοιχείων και ρυθμών, δημιουργήθηκαν πρωτοποριακές μουσικές εκδηλώσεις, από τις οποίες σε αυτή τη συναυλία θα ακούσουμε τους εξής μελοποιημένους ύμνους:

ς – Eρμού – Διός – Μνημοσύνης – Μουσών – Ασκληπιού – Άρεως – Νίκης


Συμμετέχει 20μελές μουσικό σύνολο: PanArmonia (γυναικείες και αντρικές Φωνές, Πιάνο, Φλάουτο, Κιθάρα, Λαούτο, Μπουζούκι, Timpani, Κρουστά), Άρπα και 7μελές σύνολο ήχησης γκονγκ.
Τα όργανα χορδίζονται στα 432 Hz.

Το ιερό αυτό τέλεσμα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο “Φρύνιχος” στους Δελφούς

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/orphic-hymns/

Περισσότερες πληροφορίες για την PanArmonia θα βρείτε εδώ:
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x