Οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού και η αρχαία Ελλάδα


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Οι αρχαιολόγοι διαθέτουν νέα στοιχεία για τον "λαό – πρότυπο" του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το λίκνο της Εσπερίας και του πολιτισμού της, δεν ήταν όμως στην Αθήνα, αλλά μακριά απ' αυτήν, στις ελληνικές αποικίες», τονίζεται σε άρθρο του «Der Spiegel» με τον τίτλο: «Η ανακάλυψη της λογικής – οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού και η αρχαία Ελλάδα».

Το περιοδικό αναφέρεται στα τελευταία ευρήματα Γερμανών αρχαιολόγων κυρίως στην περιοχή της Μιλήτου, στην κάτω και στην Κριμαία.

«Αν και τα παιδιά του Διός ήταν λίγα, γύρω στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι, διασκορπισμένα σε μια όχι τόσο εύφορη στεριά και σε πάνω από 200 νησιά υπήρχε μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσά τους και στην Ανατολή: στην Ανατολή μύριζε παντού το θυμίαμα της θρησκείας, ήταν εμφανής η μυστηριακή έκσταση και η νωχελικότητα, ενώ οι αρχαίοι Ελληνες στράφηκαν στη γνώση, όχι στην πίστη. Αν σήμερα στη Δύση μπορούμε και κατασκευάζουμε πυραύλους και ανακαλύπτουμε τις μαύρες τρύπες στο σύμπαν, το χρωστάμε στις προκαταρτικές και ουσιώδεις εργασίες του Θαλή του Μιλήσιου».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

DEUTSCHE WELLE

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE, Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006

Σχόλιο:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ (‘ΕΛΗΝΙΚΑ') ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ, ΠΟΙΗΤΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΚΛΠ. ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ) ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΥΛΗ (ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ!).

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ!!!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x