Ορθοδοξία και παγκοσμιοποίηση


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ορθοδοξία και παγκοσμιοποίηση


Posted by lykofron στο 30/12/2010

Η ορθοδοξία έδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα κατά του ελληνικού έθνους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι λεγόμενοι «πατέρες» τις ορθοδοξίας τον σκοτεινό μεσαίωνα χαρακτήριζαν εμάς τους Έλληνες μισερούς (δηλαδή μισητούς-μιάσματα) και πέτυχαν να εξαλείψουν το όνομα Έλληνες ως προσδιοριστικό ενός ολοκλήρου έθνους για πολλούς αιώνες, έως την επανάσταση του (ονόμαζαν τους Έλληνες μόνο «Χριστιανούς»[1] ή «Ρωμιούς» δηλ. Ρωμαίους). Όμως αυτοί οι οποίοι θεωρούσαν του Έλληνες μισερούς και πέτυχαν να εξαλείψουν το όνομα Έλληνες για πολλούς αιώνες, τώρα λένε ότι αγωνίζονται(;) για την εθνική μας ταυτότητα!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί οι πατέρες της ορθοδοξίας μας χαρακτήριζαν μισερούς Έλληνες;;;; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι μία και μόνον: Γιατί αισθανόντουσαν αδυναμία να προβάλλουν την επιχειρηματολογία τους επί των δογματικών θεμάτων της νέας θρησκείας ώστε να αντικρούσουν την αντί­στοιχη επιχειρηματολογία των Ελλήνων και να τους πείσουν να ακολουθήσουν την νέα θρησκεία με την θέλησή τους. Έτσι οι Έλληνες έγιναν μισητοί και ως μονα­δικό μέσο πειθούς τους έμεινε η βία και η συκοφαντία, πρακτικές που ακόμα και σήμερα αναβιώνουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί τον σκοτεινό μεσαίωνα και κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας το ορθόδοξο ιερατείο χαρακτήριζε τους εαυτού του και τον λαό μόνο χριστιανούς (και όχι Έλληνες);;; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι επίσης μία και μόνη: Γιατί μέσω της ορθοδοξίας ήθελαν να δημιουργήσουν μία πολυεθνική κοινότητα ορθοδοξίας δηλαδή ήθελαν να επιβάλουν την «παγκοσμιοποίηση» των ορθοδόξων λαών (Ελλήνων, Βουλγάρων, κλπ). ΤΩΡΑ λένε ότι αγωνίζονται(;) κατά της παγκοσμιοποίησης!!! γιατί αντιλαμβάνονται ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με χριστιανούς όλων των δογμάτων, με μουσουλμάνους κλπ η ορθοδοξία δεν θα αποτελεί την «κρατούσα» θρησκεία, ακόμα και εδώ στην Ελλάδα (και μάλιστα μετά την είσοδο 1 εκατομμυρίου ασιατών λαθρομεταναστών (μουσουλμάνων στην πλειοψηφία τους) γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας υποχρεώσει να μην έχουμε «κρατούσα» θρησκεία!!! Τέλος να μην ξεχνάμε ότι η ορθοδοξία είχε πείσει την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας ότι πρέπει να αποκόπτονται από τον εθνικό κορμό της Ελλάδας και να θεωρούνται πολίτες β' κατηγορίας όσοι δεν είναι ορθόδοξοι. Έτσι οι Πομάκοι, οι οποίοι θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων Θρακών, έχουν αποκοπεί γιατί είναι μουσουλμάνοι και τους προσεταιρίζονται οι Τούρκοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: η συμπεριφορά αυτή (της ορθοδοξίας και των πολιτικών που επηρεάζει) είναι φιλελληνική; ΑΠΑΝΤΗΣΗ κατά την γνώμη μου όχι

Η απόφαση για μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες είναι ένα καλό βήμα απελευθέρωσης από τα δεσμά της ορθοδοξίας….

Για να επικρατήσει η ορθοδοξία στον Ελληνικό χώρο, εκτός από την βία, οι «πατέρες» της ορθοδοξίας προσέφυγαν και στην συκοφαντία της Ελληνικής θρησκείας. Έτσι χαρακτήρισαν την ελληνική θρησκεία ως «ειδωλολατρία» με υποτιμητική έννοια (δηλαδή ότι οι Έλληνες λατρεύουν τα αγάλματα κλπ) ενώ για τους εαυτούς τους θεωρούν ότι «η προσκύνηση των εικόνων, που καθιέρωσε η ορθοδοξία αποτελεί νίκη(;) της ελληνικής εικονικής-προσωπικής σύλληψης της θεότητας έναντι της ανεικονιστικής-προσωπικής σύλληψης του Θεού»… Όμως η απορία που δημιουργείται είναι: Γιατί οι πιστοί δειχνουν σ' αυτές τις ζωγραφιές αλλά και σε ΟΣΤΑ πεθαμένων (τα γνωστά μας «άγια λείψανα») λατρεία με γονυκλισίες, με ασπασμούς των εικόνων και των οστών, με περιφορά τους σε δημόσιους χώρους (που ορισμένοι ξαπλώνουν στο δρόμο για να περάσει η εικόνα από πάνω τους) κλπ. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι ειδωλολατρία;;;;; Επί του θέματος αυτού υπάρχει και μία άλλη διάσταση: Οι ζωγραφιές που στολίζουν τους Ναούς της ορθοδοξίας, οι γνωστές μας «εικόνες», κατά το πλείστον εμφανίζουν «αγίους» δηλαδή πρόσωπα που τιμάει η ορθοδοξία. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο «μέγας» και «ισαπόστολος» και «άγιος» Κωνσταντίνος με το γνωστό από την ιστορία εγκληματικό του παρελθόν, ο «άγιος» και «μέγας» Βασίλειος (ο γνωστός μας «Αι Βασίλης») ο οποίος υπήρξε απηνής διώκτης των Ελλήνων εναντίων των οποίων καταφερόταν με αναθεματισμούς και βαρείς χαρακτηρισμούς. Είναι τραγελαφικό, ακόμα και σήμερα, να τιμούμε τους εχθρούς του ελληνισμού π.χ. τον «άγιο» και «μέγα» Βασίλειο και να τον θεωρούμε ως έναν των τριών ιεραρχών οι οποίοι προστατεύουν την ελληνική παιδεία!!!


[1] Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρώτος «πατριάρχης» Κων/πόλεως, τον οποίο όρισαν οι Τούρκοι, ο οποίος είπε ότι «… μπορεί να ομιλώ ελληνικά αλλά είμαι χριστιανός…[και όχι Έλληνας]» και οριοθέτησε την διαφορά Έλληνος και Χριστιανού.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x