Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι 8χρονος Κύπριος

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι 8χρονος Κύπριος


0 0 ψήφοι
Article Rating

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του, αναδείχθηκε οκτάχρονος παίκτης από την Κύπρο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Χατζηνικολάου, μαθητή της β' τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, παιδί εκτοπισμένων από τον Καραβά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Αμμοχώστου, μετά τις συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική.

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Κύπριος μαθητής καταφέρνει να πετύχει κάτι τόσο εντυπωσιακό σε διεθνές επίπεδο. Ο Ανδρέας Χατζηνικολάου το 2010 και το 2011 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε επάξια την Κύπρο σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα. Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Τουρνουά Φιλίας και την πρώτη θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

 

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών έλαβαν μέρος άλλοι δύο Κύπριοι σκακιστές, ο Σολωμός Ισαάκ και ο Χάρης Χατζηκωνσταντίνου οι οποίοι κατέλαβαν την τρίτη και δεύτερη θέση στις κατηγορίες 12 και 14 χρόνων, αντίστοιχα.


http://www.zougla.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x