Παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας: Μακεδονία και Διαδίκτυο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει περίτρανα πόσο αφελής είναι η άποψη που υιοθετείται από μερικούς στην Ελλάδα, ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός στην ονομασία των Σκοπίων θα κάνει εμφανή τον διαχωρισμό ανάμεσα στην οντότητα των Σκοπίων και στη και θα αποσοβήσει τον κίνδυνο οικειοποίησης της ελληνικής ιστορίας. Και δεν αναφερόμαστε, πλέον, στις σκοπιανές ιστοσελίδες.

Δυστυχώς, ακόμη και ιστοσελίδες «σοβαρών» οργανισμών και πανεπιστημίων υιοθετούν την προπαγάνδα και τη μυθοπλασία των Σκοπίων. Πρωτοστατούν αμερικανικές και εβραϊκές ιστοσελίδες, δίνοντας κύρος στα παραμύθια των Σκοπίων.Αμερικανικές ιστοσελίδεςΜια από αυτές είναι η ιστοσελίδα history of nations.net, αμερικανικής προέλευσης, η οποία γράφει τα εξής στο λήμμα για τα Σκόπια:

The ancient territory of Macedon included, in addition to the areas of the present-day Macedonia, large parts of present-day northern Greece and southwestern Bulgaria. This ancient kingdom reached its height during the reign of Alexander III (“the Great). (Η αρχαία περιοχή της ς περιελάμβανε μαζί με τις περιοχές της σημερινής ς, μεγάλα τμήματα της σημερινής βόρειας Ελλάδας και της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Αυτό το αρχαίο βασίλειο έφτασε στο απόγειο της ακμής του κατά τη βασιλεία του Αλέξανδρου ΙΙΙ («Μεγάλου»)

Throughout much of the Second World War, Bulgaria and Italy occupied Macedonia. Many people joined partisan movements during this time and succeeded in liberating the region in 1944.(Στη μεγαλύτερη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Βουλγαρία και κατείχαν τη . Πολλοί άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αντάρτικα και κατάφεραν να απελευθερώσουν την περιοχή του 1944).Και όλα αυτά κάτω από τη σημαία των Σκοπίων κι, ενώ η αρχική σελίδα διακηρύττει ότι μπορεί μεν να έχει πάρει τα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (!), αλλά συμπεριέλαβε και άλλες πηγές, ώστε να μην εμφανιστεί προκατειλημμένο υπέρ των απόψεων των Η.Π.Α…

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η γνωστή ιστοσελίδα worldatlas.com κάτω από το χάρτη των Σκοπίων (φυσικά, με το όνομα ) γράφει τα εξής:

The historic country of Macedonia was once the Kingdom of Macedon, ruled by Alexander the Great (355-325 BC).(Η ιστορική(! )χώρα της ς ήταν κάποτε το Βασίλειο της ς, που κυβερνούνταν από τον Αλέξανδρο το Μέγα)Ακόμη και το περίφημο Lonely Planet, με το οποίο συχνά οι ελληνικές εφημερίδες διαφημίζουν τη συνεργασία τους, στην ιστοσελίδα του για την ιστορία των Σκοπίων, όχι μόνο αγκαλιάζουν την προπαγάνδα των σκοπιανών, αλλά και εμμέσως πλην σαφώς ασκούν κριτική στην ελληνική στάση έναντι της ονομασίας των Σκοπίων:

Historical and geographical Macedonia is divided between the Republic of Macedonia, the Greek province of Macedonia and a corner of Bulgaria called Pirin Macedonia. The largest portion of the historic Macedonia region is now Greek territory, a point that Greeks are always quick to make when disputing Macedonia's use of the name. In any case, the region was the homeland of Alexander the Great.


(Η ιστορική και γεωγραφική είναι διαιρεμένη μεταξύ της «Δημοκρατίας της ς», της ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας και μιας γωνίας της Βουλγαρίας που λέγεται Μακεδονία του Πιρίν. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας είναι ΤΩΡΑ ελληνική επικράτεια, επιχείρημα που οι έλληνες πάντα βιάζονται να αναφέρουν, όταν διαφωνούν στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας).

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x