Παρουσίαση – ‘Σπείρα της θετικής Ενέργειας’ στο Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων

Παρουσίαση – ‘Σπείρα της θετικής Ενέργειας’ στο Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Alterscope

(Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων)

Το Σάββατο 15 Μαρτίου  2014 στις 12.00 μ.μ.

Θα παρουσιαστεί η “Σπείρα της Θετικής  Ενέργειας “

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

της Ιφιγένειας  Τσαντίλη

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα  πλαίσια του Alterscope που γίνεται στην Αθήνα στις 15 Μαρτίου 2014, η δημοσιογράφος- επικοινωνιολόγος Ιφιγένεια Τσαντίλη, θα παρουσίασει τη χοροθεραπευτική της πρόταση, την “Σπείρα  της Θετικής Ενέργειας “, που έχει βάση στη θεωρία Gestalt , στη Θετική Ψυχολογία και είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπείρας, τη θεωρία του αστροφυσικού Steven Hawking για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation) και τη στροβιλιζόμενη κίνηση των Σούφι.

Η δημοσιογράφος, που έχει στο ενεργητικό της ανώτερες  σπουδές  χορού στη Σχολή Μορίανοβ, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μελέτησε τη σχέση του μικρόκοσμου με το μακρόκοσμο και μέσα από τη διατριβή της με τίτλο “Εικόνες πέρα από τα φαινόμενα” εξέτασε τη σχέση του ανθρώπου με το Σύμπαν. Στη ” Σπείρα της Θετικής Ενέργειας ” απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο, την οποία ενσωματώνουμε μέσω της βιωματικής αυτής εμπειρίας  και θεραπευόμαστε συμμετέχοντας σε ένα ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο.

Όλοι οι θεατές σχηματίζουν τη Σπείρα που μας  συγχρονίζει με τη ροή, εναρμονίζοντάς  μας με γνωστούς και άγνωστους νόμους του Σύμπαντος και έτσι βιώνουμε την ολότητα.

Η εμπειρία που προσφέρει αυτή η χοροθεραπευτική πρόταση έχει αποδειχθεί οτι λειτουργεί ενοποιητικά και δημιουργεί την αίσθηση του ανήκειν στο όλον, ενώ συμμετέχοντας στο σχηματισμό της ο Γιώργος (27 ετών, Αθήνα) αναφέρει οτι “μαζί αλλάζουμε τη δόνηση του πλανήτη”,  η Μίκα (55 ετών, Αθήνα) ” ταξίδι, ελευθερία, αγκαλιά ” , η Νάντια (42 ετών, Αθήνα) ” συντονισμός, επαφή, χαρά ” ,ο Δημήτρης (23 ετών, Βόλος), “είναι μια δυνατή εμπειρία που σε εξυψώνει”, η Όλγα (52 ετών, Κρήτη), “ένιωσα ευγνωμοσύνη για το Σύμπαν που με περιβάλλει”.

Ο γνωστός Κύπριος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτήςΤάκης Ευδόκας, έχει την δική του άποψη σε όλα αυτά τα ψυχικά φαινόμενα. Το 1982 στο βιβλίο του “Η ζωντανή καθημερινότητα”, περιγράφει ως εξής τις ενοποιητικές εμπειρίες, που οδηγούν σε έκσταση γιατί ενοποιούν τον εσωτερικό μας κόσμο, όπως είναι και η “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”. Μας αναφέρει ο σπουδαίος επιστήμονας : ” Εδώ υπάρχει η πιθανότητα επαφής με εκείνο που αποκαλεί ο C. Jung “συλλογικό ασυνείδητο”…Η εκστατική εμπειρία καταργεί στο βαθμό της έντασης και της επιτυχίας της, τα εσωτερικά διαμερίσματα (νευρωτικά διαχωρίσματα) και ενοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις σ' ολα τους τα επίπεδα”.  Ενισχύοντας το καλό μέσα μας και το όμορφο, συρρινώνεται το αρνητικό, όπως οι μαύρες τρύπες και αναδύεται η αυθεντικότητά μας ακτινοβόλα και δυνατή για να περιπλανηθεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής!

“Είμαι κι εγω ένα κομμάτι απ´ το ορατό και αόρατο Σύμπαντο. Είμαστε Ενα”.
  — Νίκος  Καζαντζάκης, Ασκητική.

Πηγή: ηλ.τα.
 


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x