Πείραμα Συμμόρφωσης

Πείραμα Συμμόρφωσης0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα ενδιαφέρον βίντεο με το οποίο εξηγείται το πως συμβαίνει οι άνθρωποι γύρω μας να συμμορφώνονται σύμφωνα με μια πλαστή και ‘στημένη' πραγματικότητα, ακόμα και όταν χρειάζεται να αγνοήσουν τα πιο οφθαλμοφανή γεγονότα,  όπως π.χ. το γεγονός ότι η χώρα μας τελεί υπό κατοχή.

Το παλαιό αυτό Πείραμα Συμμόρφωσης του πολωνοεβραίου ψυχολόγου Solomon Asch  αποκαλύπτει με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, την δύναμη επιβολής των στην κοινή γνώμη και ερμηνεύει την ύπνωση η οποία μας έχει επιβληθεί, σύμφωνα με την οποία είναι μόνο ζήτημα χρόνου να λυθούν τα οικονομικά μας προβλήματα και ότι δήθεν το μόνο που χρειάζεται είναι οικονομικές θυσίες, υπομονή, υπακοή και ελπίδα.

Στην προκειμένη περίπτωση η οφθαλμοφανής  πραγματικότητα που καταπιέζεται σε ατομικό επίπεδο για τον εξεταζόμενο στο πείραμα, κάτω από την επιρροή των διπλανών του -δήθεν συνεξεταζομένων-, καταπιέζεται και για ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας σε μαζικό επίπεδο κάτω από την επιρροή των .

Τους κάνει να αγνοούν δηλαδή εξ ίσου εξωφρενικά μια πραγματικότητα, επειδή δεν αναφέρεται ποτέ ρητά από τα μεγάλα :
Ότι με μέτρα όπως αυτά που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι αυταπόδεικτο, μαθηματικά εξακριβωμένο και οφθαλμοφανέστερο του ηλίου, ότι καλούμεθα να συμμορφωθούμε με την ‘αναγκαιότητα'  της πλήρους καταστροφής μας.

Κώστας Σκανδάλης


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x