Πληρώνουν από την τσέπη τους για να τρώνε 15 μαθητές

Πληρώνουν από την τσέπη τους για να τρώνε 15 μαθητές


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τέσσερις δασκάλες και καθαρίστριες, μαζί με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος της κωμόπολης Άντρο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, αποφάσισαν να συνεισφέρουν «από την τσέπη τους» τα χρήματα για να μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε στο εστιατόριο του σχολείου δεκαπέντε μαθητές οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος της κωμόπολης Όσκαρ Λαντσίνι, στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, είχε δηλώσει ότι «τα παιδιά οι γονείς των οποίων δεν καταβάλλουν κάθε μήνα τα προβλεπόμενα τριάντα ευρώ για το μεσημεριανό φαγητό, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε με τους συμμαθητές τους».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πέρυσι το κόστος είχε καλυφθεί από το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, από την εθελοντική καθολική οργάνωση Caritas και έναν τοπικό επιχειρηματία ο οποίος και είχε λάβει τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Φέτος όμως το πρόβλημα παρουσιάστηκε εκ νέου και ο δήμαρχος δεν θέλησε να «κάνει πίσω». Η πρωτοβουλία στην οποία προχώρησαν οι δασκάλες και οι καθαρίστριες θα συνεχισθεί ως τον Ιούνιο.

Οι δεκαπέντε μαθητές στην πλειονότητά τους είναι παιδιά οικογενειών αλλοδαπών που έχασαν την δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

 


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x