Πολλαπλή Νοημοσύνη

Πολλαπλή Νοημοσύνη


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Η προσωπική και εξατομικευμένη μάθηση είναι η καλύτερη, διότι, όχι μόνο κάθε παιδί μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και τις δικές του δυνατότητες, αλλά το ίδιο το παιδί μας υποδεικνύει και μας διδάσκει πώς να βελτιώνουμε τον τρόπο που μεταφέρουμε τον τρόπο σκέψης μας και να τον μοιραζόμαστε μαζί του. Κατά τη γνώμη μου, ο σκοπός του σχολείου θα έπρεπε να είναι να αναπτύσσει όλους τους τύπους νοημοσύνης και να βοηθήσει έτσι τον κόσμο να φτάσει στο ζενίθ των δυνατοτήτων του και να ανακαλύψει τα πραγματικά του 

ταλέντα», Howard Gardner.

Η Ελένη Γαρυφαλάκη μαζί με τις Εκδόσεις Διόπτρα προσφέρουν ένα βιβλίο-εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο «Πολλαπλή ». Η συγγραφέας εφαρμόζει καινοτόμα προγράμματα Πολλαπλής ς και Συναισθηματικής Αγωγής στο βιβλίο της και εξετάζει τα οχτώ είδη νοημοσύνης σύμφωνα με τη θεωρία του Χάουρντ Γκάρντνερ (Howard Gardner).

Πρόκειται για ένα βιβλίο καλογραμμένο και σωστά δομημένο. Εκτός από παιδαγωγικό είναι και ψυχαγωγικό με τα infographics (πληροφοριακό γράφημα), αλλά και με τα τεστ πολλαπλής επιλογής που εμπεριέχει. Είναι ένα βιβλίο που θα βοηθήσει πολλούς γονείς να ανιχνεύσουν όχι μόνο τα κρυφά ταλέντα των παιδιών τους, αλλά και να εξερευνήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η νοημοσύνη κάθε ανθρώπου είναι τόσο μοναδική όσο και ένα δακτυλικό αποτύπωμα, κάτι που αποδεικνύουν οι καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων γύρω μας. Σκεφτόμαστε με ήχους, με χρώματα, με λέξεις, με κίνηση, με αριθμούς, με ενσυναίσθηση. Σκεφτόμαστε συνθετικά. Σκεφτόμαστε δημιουργικά, σκεφτόμαστε διαφορετικά.
Με τη θεωρία της Πολλαπλής ς, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια τους προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες των παιδιών τους. Πέρα από αυτό, όμως, έχουν κι έναν θαυμάσιο τρόπο για να ανακαλύψουν σημαντικές πτυχές του εαυτού τους.


Πηγή: FlowMag

Link…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x