Πώς η θετική ματιά σας θα μειώσει το άγχος σας

Πώς η θετική ματιά σας θα μειώσει το άγχος σας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο,  όχι μισοάδειο! Και όμως, η θετική σκέψη μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την υγεία σας. Η αισιοδοξία είναι ικανή να «χαλιναγωγήσει» το άγχος σας στη δουλειά και να «ανοίξει» την πόρτα σε μια καινούρια ζωή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείνετε τα μάτια μπροστά στις δυσκολίες… αλλά ότι θα τις αντιμετωπίζετε με μια πιο ευχάριστη προοπτική.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα οφέλη της θετικής σκέψης στην υγεία

Ακόμα και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί η θετική σκέψη κάνει καλό στην υγεία, αλλά το σίγουρο είναι ότι την ωφελεί! Μια θεωρία αναφέρει ότι η θετική προοπτική της

ζωής καλμάρει τον οργανισμό μπροστά στο στρες, ειδικά αν το άτομο τρέφεται σωστά, δεν καπνίζει και δεν πίνει αλκοόλ. Παρόλα αυτά, έχουν διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι με θετική σκέψη έχουν τα παρακάτω οφέλη: αυξημένη διάρκεια ζωής, χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, λιγότερο στρες, δυνατή αντίσταση στο κρυολόγημα, ψυχολογική και σωματική ευεξία και μείωση του κινδύνου για θάνατο από καρδιά.

Εντοπίστε τις αρνητικές σκέψεις σας

  • Έχετε σκεφτεί ότι συχνά μεγεθύνετε τις αρνητικές πλευρές μιας κατάστασης και παραμερίζετε τις θετικές; Εκείνη τη στιγμή, όλος ο αρνητισμός διαπερνά το σώμα σας.
  • Πολλοί, όταν συμβαίνει κάτι κακό, κατηγορούν αυτόματα τον εαυτό τους. Αν χαλάσει μια σχέση… δεν σημαίνει ότι φταίτε αποκλειστικά εσείς!
  • Αν μια ημέρα ξεκινήσει λίγο στραβά, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ώρες του 24ωρου θα είναι άσχημες.
  • Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε, είτε στο μαύρο και το κακό, είτε στο άσπρο και το καλό. Υπάρχει και η μέση λύση, το γκρι.

Δώστε σημασία στην θετική σκέψη σας

Αλλάξτε τη στάση ζωή σας και μετατρέψτε τις αρνητικές σκέψεις… σε θετικές! Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος και αρκετή άσκηση, αλλά η νέα συνήθεια δεν θα σας απογοητεύσει. Εδώ βρίσκονται μερικοί τρόποι για να συμπεριφέρεστε πιο αισιόδοξα.

Μιλήστε στον εαυτό σας… κάνει καλό!

Δεν είναι λίγες οι σιωπηλές σκέψεις που περνούν στο μυαλό σας καθημερινά! Εάν, οι σκέψεις σας είναι ως επί το πλείστον θετικές, τότε το πιο πιθανό είναι να έχετε λιγότερο άγχος και μιζέρια στη ζωής σας. Μιλήστε με τον εαυτό σας και πείστε τον να βλέπει πιο θετικά τη ζωή.

Βρείτε ο,τι σας οδηγεί προς τον αρνητισμό

Εάν θέλετε να γίνετε πιο αισιόδοξοι, αναγνωρίστε εκείνα που σας κάνουν να σκέφτεστε αρνητικά. Στην αρχή, εστιάστε σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως είναι η δουλειά ή η σχέση σας, και στη συνέχεια «ανοίξτε» τους ορίζοντες της αναζήτησης.

Κάντε ένα τεστ στον εαυτό σας

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας, καθίστε λίγο με τον εαυτό σας και διαπιστώστε τις αρνητικές σκέψεις που έχετε μέσα στο μυαλό σας. Προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να τις μετατρέψετε σε θετικές!

 É · ¸µÄ¹ºή ¼±Ä¹ά ñ ¸± ¼µ¹ώõ¹ Ä¿ ά³Ç¿Â Ã±Â!Χρησιμοποιήστε το χιούμορ σας

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να γελάσει, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους. Μπείτε σε αστεία site και συμμετέχετε σε αισιόδοξες εκδηλώσεις. Άλλωστε, το χιούμορ μειώνει το άγχος και τη δυστυχία.

Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Η άσκηση για τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση σας και να μειώσει το άγχος. Συνδυάστε την με υγιεινή διατροφή και θα παρατηρήσετε μεγάλες διαφορές στη διάθεση σας.

Συναναστραφείτε με …θετικούς ανθρώπους

Βεβαιωθείτε ότι έχετε γύρω σας θετικούς ανθρώπους… και όχι μίζερους και απαισιόδοξους! Οι συμβουλές τους θα μπορούν να σας γεμίζουν με αισιοδοξία και όμορφες ιδέες, χωρίς να αυξάνουν τα επίπεδα του άγχους σας…

 http://www.flowmagazine.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x