Πράσινες εκτυπώσεις μέσω της ανακύκλωσης

Πράσινες εκτυπώσεις μέσω της ανακύκλωσης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνολικά 776.000 τόνους ηλεκτρονικών και αυθεντικών δοχείων μελάνης έχει ανακυκλώσει μέχρι σήμερα η Ηewlett Ρackard σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει αποτρέψει την απόρριψη περισσότερων από 280 εκατομμυρίων δοχείων μελάνης και 2 εκατομμυρίων άλλων πλαστικών στοιχείων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η εταιρεία προχώρησε στη διεύρυνση του προγράμματος ανακύκλωσης αναλώσιμων, με την προσθήκη λύσεων που θα βοηθήσουν τους πελάτες της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των εκτυπώσεών τους. Η HP χρησιμοποιεί το πλαστικό από τα ανακυκλωμένα δοχεία μελάνης και από άλλες πηγές για να δημιουργήσει νέα αυθεντικά μελάνια.

Οσον αφορά στο πλαστικό,

σημειώθηκε μείωση κατά 33% του αποτυπώματος άνθρακα -συνυπολογίζοντας το αποτύπωμα της συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας- λόγω του ανακυκλωμένου πλαστικού που χρησιμοποιεί ήδη από το 2010 η εταιρεία. Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού εκτιμάται ότι συνεπάγεται λιγότερη σπατάλη νερού μέχρι και κατά 89%.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με κατασκευαστές, εμπόρους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την ανάπτυξη λύσεων με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο – από τη σχεδίαση και την κατασκευή των προϊόντων, μέχρι τη χρήση, την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής και την ανακύκλωσή τους.


Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν έχει κόστος και είναι εύκολα διαθέσιμη σε 34 χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής, μέσω της σελίδας www.hp.com/recycle ή ενός εξουσιοδοτημένου σημείου συλλογής ΗΡ.

Σε συνεργασία με διάφορες αλυσίδες λιανικής, όπως Staples, Makro, Dixons και El Corte Ingles, η ΗΡ διεύρυνε πρόσφατα το δίκτυο σημείων συλλογής και αναμένεται να συμπεριλάβει περισσότερα από 9.000 καταστήματα λιανικής.

Στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία, η ΗΡ συνεργάζεται πλέον με την εξειδικευμένη εταιρεία ανακύκλωσης προϊόντων τεχνολογίας AfB Group, στην οποία μάλιστα το 50% των εργαζομένων είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Η AfB συγκεντρώνει, διαλέγει και επιστρέφει στην ΗΡ για ανακύκλωση χρησιμοποιημένα αυθεντικά δοχεία μελάνης ΗΡ (ink και toner). Η επέκταση της συνεργασίας αποτέλεσε συνέχεια ενός επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος στην Αυστρία την περασμένη χρονιά, όταν η AfB συγκέντρωσε περισσότερα από 10.000 δοχεία μελάνης από σχεδόν 200 επιχειρήσεις.

Μέσω αυτής και άλλων σχετικών προσπαθειών, η ΗΡ στοχεύει στην ανακύκλωση 1,6 εκατ. τόνων προϊόντων και αναλώσιμων τεχνολογίας μέχρι το τέλος του 2015. «Η προσέγγιση της ΗΡ ξεκινάει με τον καινοτόμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο σχεδιασμό προϊόντων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν και εύκολες επιλογές ανακύκλωσης, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να εμπιστευτούν απόλυτα» δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράιαν, αντιπρόεδρος της HP για τα αναλώσιμα εκτυπωτών.

 

http://news.kathimerini.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x