Προς λύση το πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Προς λύση το πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Ανάσα» για τους καρκινοπαθείς, που θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα φάρμακα τους από τα νοσοκομεία. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, που δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι ο υπουργός ς τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Ο υπουργός ς Χρήστος Κίττας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, τον διαβεβαίωσε ότι επετεύχθη συμφωνία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων για τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα.

Η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση διαβεβαιώνει αρμόδιος του Υπουργείου ς. Οι ασθενείς θα μπορούν τις αμέσως επόμενες ημέρες να προμηθευτούν το φάρμακο τους είτε από τα φαρμακεία των νοσοκομείων είτε από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα φάρμακα υψηλού κόστους, για τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα, χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Λόγω των μεγάλων οφειλών των Νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές, που αγγίζουν τα δύο δισ ευρώ, οι εταιρείες διέκοψαν την προμήθεια φαρμάκων ζητώντας την εξόφληση τους σε μετρητά.

Η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Τους τελευταίους μήνες πολλοί βαριά πάσχοντες δεν κατόρθωναν να βρούνε τα φάρμακά τους στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι είχε απαγορευτεί στα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς να τα διαθέτουν.

Όμως ελάχιστοι είναι τελικά αυτοί που γνωρίζουν ότι για την έλλειψη των ακριβών φαρμάκων για τον καρκίνο δεν ευθύνονται οι φαρμακοποιοί. Τα ιδιωτικά φαρμακεία εδώ και καιρό δεν πωλούν ακριβά φάρμακα τα οποία διατίθενται μόνο από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.


http://www.newsit.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x