Πρώτη στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα

Πρώτη στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Απρόσμενη πρωτιά για τη χώρα μας, αυτήν τη φορά στον τομέα της ανακύκλωσης. Τη χρονιά που μόλις πέρασε στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια μπαταρίες), με αποτέλεσμα το ποσοστό συλλογής σε σχέση με το σύνολο των μπαταριών που διακινούνται στην Ελλάδα να φτάσει το 36%.

«Το ποσοστό αυτό μάς φέρνει μπροστά ακόμα και από παραδοσιακά ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η και η Ισπανία, αλλά και από κράτη όπως η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, όπου το εν λόγω σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί περισσότερα χρόνια» επισημαίνει με έμφαση στην «Καθημερινή» ο κ. Ηλίας Ορδόλης, γενικός διευθυντής της ΑΦΗΣ ΑΕ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση των ειδικών στηλών για τη συλλογή των προς ανακύκλωση μπαταριών ξεκίνησε στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2005 σε σουπερμάρκετ, σχολεία, δήμους, εμπορικά καταστήματα, στρατιωτικές μονάδες κ.α. Έως σήμερα, ειδικοί κάδοι βρίσκονται σε 13.800 σχολεία, σε 9.600 δημόσιους φορείς, σε 13.800 εμπορικά καταστήματα και 13.900 επιχειρήσεις.

http://www.zougla.gr

 


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x