Πρωτοποριακή συσκευή μέτρησης πίεσης και ζαχάρου

Πρωτοποριακή συσκευή μέτρησης πίεσης και ζαχάρου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Γκάτζετ από κατασκοπική ταινία θυμίζουν νέες συσκευές που έρχονται στο φως για ιατρικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί η κατασκευή συσκευής με μορφή ρολογιού, που θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα μπορεί να μετράει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο, την οξυγόνωση του οργανισμού αλλά και την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα.

Σε διάστημα έξι μηνών, θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή η συσκευή να γίνει πραγματικότητα. Όλες οι μετρήσεις που αναφέραμε, θα πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ενός τσιπ και οπτικών ακτίνων λέιζερ. Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε ασφαλή εφαρμογή

υπολογιστικού νέφους (computing cloud) στον κυβερνοχώρο και εκεί ο εξουσιοδοτημένος γιατρός θα μπορεί να έχει πρόσβαση για να μπορέσει να κάνει διάγνωση ή να συμβουλεύσει εξ αποστάσεως.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αξιοσημείωτο γεγονός της συγκεκριμένης συσκευής, είναι πως κατά τη διαδικασία δημιουργίας του συστήματος των μηχανημάτων και των υλικών της, είχε σημαντική συμβολή ο Έλληνας καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου LCPO,CNRS, στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ στη Γαλλία, Γεώργιος Χατζηιωάννου. Ο διακεκριμένος επιστήμονας, ανέφερε πως του ανατέθηκε το έργο για τοποθέτηση των συσκευών στις οποίες θα μπουν τα τσιπ.

Η λογική της συσκευής είναι η ίδια με τη λογική ενός τηλεφώνου, που συνδέεται μέσω διαδικτύου με μία εφαρμογή υπολογιστικού νέφους. Η διαφορά είναι ότι θα περιέχει ένα τσιπ μέσω του οποίου θα γίνονται οι μετρήσεις της πίεσης, της ποσότητας αλκοόλ στο αίμα και της οξυγόνωσης του οργανισμού ενώ οπτικές ακτίνες λέιζερ θα επιτρέπουν την μέτρηση του σακχάρου χωρίς να χρειαστεί βελόνα για να τρυπηθεί ο χρήστης της συσκευής. Η συσκευή αναμένεται να είναι ακριβή αρχικά, αλλά σταδιακά η τιμή θα μειωθεί καθώς θα αποσβεστεί το κόστος της έρευνας.

Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x