Προχωρούν τα έργα στην αρχαία Δωδώνη

Προχωρούν τα έργα στην αρχαία Δωδώνη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τον Ιούνιο του 2015 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης σε ολόκληρο το πρώτο διάζωμα του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης.

Αυτό θα είναι και το πρώτο, καθοριστικό βήμα, για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου θεάτρου που κατασκευάστηκε στην Αρχαία Ελλάδα και ενός από τα σημαντικότερα μνημεία που διαθέτει η χώρα.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνουν τη στερέωση και αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου, καθώς και εργασίες στη Δυτική Στοά και λοιπά μνημεία του ιερού.

Με την ολοκλήρωσή τους, το 2015, προβλέπεται η αποκατάσταση τμήματος του κοίλου του θεάτρου, οκτώ κερκίδων του κάτω διαζώματος με τις αντίστοιχες κλίμακες, και η αποκατάσταση τμήματος του αναλημματικού τοίχου του θεάτρου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Επίσης περιλαμβάνεται η αποκατάσταση τμήματος της Δυτικής Στοάς του ιερού και των αναθηματικών βάθρων στην πρόσοψή της. Στα λοιπά μνημεία του ιερού πραγματοποιούνται περιορισμένης έκτασης εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και ανάδειξης των περιγραμμάτων τους, με στόχο την αναβάθμιση ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, τα έργα στην αρχαία Δωδώνη, αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, του πρώτου που έχει προεγκριθεί και αφορά στις «Πολιτιστικές Διαδρομές».


Το πρόγραμμα πέρα από την Δωδώνη, περιλαμβάνει άλλους τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου και συνδυάζεται με την καινοτομία και τα τοπικά προϊόντα.

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x