Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”

Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”


0 0 ψήφοι
Article Rating

Reunite Them! “BRING THEM BACK!”

Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.

Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.

Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.
Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Λίγα λόγια από εμάς

valia-20100417Βάλια Παπαδημητρίου
Interactive Marketing Advisor

Όπως κάθε ‘Έλληνας στο πρώτο του ταξίδι στο Λονδίνο, έτσι και εγώ επισκέφθηκα την αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο . Ήταν μεγάλη η έκπληξη μου όταν στην ξενάγηση άκουσα τα εξής «…ο λόρδος Έλγιν έφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία ώστε να προστατευθούν… και για αυτό το λόγο έχουν παραμείνει στο Βρετανικό Μουσείο, επειδή στην Αθήνα δεν θα είχαν την αντίστοιχη φροντίδα…».Το σκηνικό αυτό διαδραματίστηκε 8 χρόνια πριν τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της ς.

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα μοιράστηκα, ανάμεσα στις άλλες εντυπώσεις από το ταξίδι μου, και το θέμα αυτό με την Άσπα. Η σκέψη « Και αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι;» γεννήθηκε μέσα μας. Η Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ήταν ένα όραμα που είχαμε από μικρές μέσα μας, όπως κάθε ‘Έλληνας άλλωστε! Μη μπορώντας να βρούμε τον τρόπο να βοηθήσουμε την κατάσταση, το θέμα ξεχάστηκε…μέχρι το επόμενο ταξίδι μου στην Λονδίνο δύο χρόνια πρίν από σήμερα, σε χρονική στιγμή όπου ήδη το Νέο Μουσείο της ς ετοιμαζόταν για να φιλοξενήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Οι εντυπώσεις μου από την αίθουσα ήταν οι ίδιες αλλά αυτό που είχε αλλάξει ήταν ο τρόπος που βλέπαμε τα πράγματα. Εμείς ασχολούμασταν ολοένα και περισσότερο με το διαδίκτυο και τις δυνατότητες του. Γνωρίζαμε καθημερινά την δύναμη των social media, έτσι όταν το θέμα τέθηκε ξανά στο τραπέζι, μας αποκαλύφθηκε ο δρόμος: αν μπορούσαμε να βάλουμε όλους τους πολίτες του κόσμου στη θέση των Ελλήνων, να αισθανθούν πώς είναι το μισό από κάτι δικό σου να είναι μακριά, αν μπορούσαμε να το θέσουμε σε δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, ίσως και παγκόσμια, τότε είχαμε τη λύση! Την ιδέα την είχαμε, το μέσο το είχαμε- τί πιο ιδανικό από το internet; Αυτό που λείπει πλέον είναι τα Γλυπτά από το Νέο μας Μουσείο! Let’s BRING THEM BACK!


aspa-20100417Άσπα Παπαδημητρίου
ActClick Marketing Manager

Μόλις η Βάλια μου είπε τις σκέψεις της, από το ταξίδι της στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα από την επίσκεψη της στο Βρετανικό Μουσείο, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι η ώρα για να δράσουμε είχε πλέον φτάσει. Ο τρόπος υπήρχε: Internet και Social media! Θα προσπαθούσαμε και εμείς να προσεγγίσουμε τους πολίτες όλου του κόσμου ακολουθώντας την πιο επιτυχημένη συνταγή: Humor + Social Media= Παγκόσμιο Spread! Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει την πραγματικότητα του πολιτισμού της Ελλάδας! ‘Oλος ο κόσμος πρέπει να μπει στη θέση μας!

Νιώθω πολύ περήφανη που από κάποιες απλές σκέψεις έχουμε φτάσει σήμερα να αντικρίζουμε υλοποιημένη πλέον την ιδέα μας• τίποτα όμως δεν τελείωσε εδώ! Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε όλους τους Έλληνες ανά την υφήλιο αλλά και τους πολίτες όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από την χώρα στην όποια ζουν ή την εθνικότητα την οποία έχουν. Όραμα μας είναι, να γυρίσουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα πίσω!

Άλλωστε, ζούμε στην καταλληλότερη εποχή. Στην εποχή που ό, τι νιώθεις, ό, τι βιώνεις και ό, τι θέλεις να πεις είναι απλώς ένα click μακριά!

Λέω και εγώ το δικό μου BRING THEM BACK!

elli-20100417Έλλη Π. Κούση

Πρόεδρος ActClick

Όταν δημιουργούσαν τα Γλυπτά προκειμένου να διακοσμήσουν την ο Φειδίας και η ομάδα του , έδωσαν σε αυτά ένα μέρος από την ψυχή τους, κατέθεσαν επάνω τους την αγάπη τους , την φροντίδα τους, την αγωνία τους για να τα φτιάξουν όσο πιο τέλεια μπορούσαν, τα άγχη τους για τον χρόνο παράδοσης τους , τις καθημερινές στιγμές τους… και ύστερα… αυτά έφυγαν από τα χέρια τους . Το έργο τους είχε τελειώσει. Υπερήφανοι πια τοποθέτησαν τα Γλυπτά , τα Γλυπτά τους, που όμως τώρα ανήκαν σε όλους…

Τα Γλυπτά όπως και όλος ο ήταν εκεί, επάνω στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως. Ήταν εκεί όπου πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να καταθέσουν την δική τους ψυχή, χαϊδεύοντας τα με το βλέμμα τους, κοιτώντας τα με αγάπη και δέος για την ομορφιά τους!

Μέσα στην πορεία του χρόνου από την δημιουργία τους δέχθηκαν άλλες φορές την αγάπη και την φροντίδα, άλλες φόρες την αδιαφορία και την απαξίωση από τους ανθρώπους που ήταν κατά καιρούς κοντά τους.

Αυτά όμως έστεκαν πάντα εκεί, μέσα στις αντίξοες συνθήκες, ώσπου η επιθυμία ενός και μόνο ανθρώπου να τα αποκτήσει στάθηκε πιο δυνατή από τα ίδια! Τεμαχίστηκαν και χωρίστηκαν… Έτσι για τα περισσότερα από αυτά άρχισε το ταξίδι τους πριν από 209 χρόνια…

Χωρισμένα πια έπρεπε να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στον χρόνο… για να καταλήξουν σε μια αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου.

Από την στιγμή που μου πρότειναν η Βάλια και η Άσπα να δημιουργήσουμε μια καμπάνια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την Επανένωση του Μνημείου, μέσα από το ActClick, ένιωσα την ανάγκη ότι και εμείς από την πλευρά μας έπρεπε να δώσουμε όλη την αγάπη μας, την φροντίδα μας σε αυτή την καμπάνια και στα Γλυπτά!

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια ένας μεγάλος αγώνας προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το BRING THEM BACK !

Έτσι αποφασίσαμε, εκτός από το βίντεο της καμπάνιας, να δημιουργήσουμε το www.bringthemback.org όπου θα είναι συγκεντρωμένες και θα προβάλλονται όλες οι πληροφορίες για τις ενέργειες που γίνονται ανά την υφήλιο: ξεκινώντας από τις επίσημες θέσεις του Ελληνικό Υπουργείου Πολιτισμού , το Βρετανικό Μουσείο, τις Διεθνείς επιτροπές , άλλους οργανωμένους φορείς και καταλήγοντας σ τους μεμονωμένους πολίτες οι οποίοι λίγες φορές τυγχάνουν της μόνιμης προβολής της προσπάθειας τους.

Το εγχείρημα μας δεν ήταν εύκολο, όμως ήταν και είναι όμορφο! Όπως ένα ταξίδι που ξεκινάς γνωρίζοντας τον προορισμό, λαχταρώντας να φτάσεις εκεί , βιώνοντας παράλληλα την προσμονή, την προετοιμασία , την αγωνία, την χαρά ενίοτε και την κούραση. Για μένα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκίνησε είναι τόσο ωραίο και συναρπαστικό , που έχει γίνει η προσωπική μου «Ιθάκη»! Όπως λέει και ο Κων. Καβάφης:

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει».

Στον δρόμο μου συνάντησα ανθρώπους που αγκάλιασαν ζεστά την ιδέα για την υλοποίηση της καμπάνιας και άλλους που κρατήθηκαν μακριά. Όχι γιατί δεν πιστεύουν στον σκοπό αλλά γιατί ίσως έπαψαν να πιστεύουν στους ανθρώπους!

Παρ’ όλα αυτά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί έχουμε δημιουργήσει ήδη μια μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων που συμπορευόμαστε σε αυτό το ταξίδι βάζοντας ο καθένας από την πλευρά του το δικό του λιθαράκι!

Ξεκινώντας πρώτα από την Βάλια και την Άσπα , την Ναταλία, τον Δημήτρη, τον Γιώργο, τον Χρήστο, την , την Ράνια, την Μαριάνθη, τον Κρικόρ, τον Παναγιώτη, την Χρύσα, τον Θάνο, τον Γιώργο, τον Βαγγέλη , τον φίλο Σταύρο, την Κατερίνα και τον κύριο Μιχάλη και όλους όσους είναι κοντά στο ActClick και το “BRING THEM BACK!”

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Κασπίρη που ενστερνίστηκε την ιδέα και συμπαραστάθηκε σκηνοθετώντας το τόσο όμορφο βίντεο της καμπάνιας μας.

Επίσης την Έλενα Κατρίτση που μας αφιέρωσε τον χρόνο της αλλά και την γλυκιά της παρουσία, τον κύριο Σπύρο Φωκά που στάθηκε από την πρώτη στιγμή που του το προτείναμε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του σκοπού και συμμετείχε με το πάθος και την ζωντάνια ενός εφήβου και τον Νίκο Αλιάγα που με τον ενθουσιασμό του μεταδίδει ρίγη συγκίνησης σε όσους παρακολουθούν το βίντεο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπερήφανο Χορηγό μας το METAXA και όλους τους ανθρώπους του που είναι κοντά μας από την ώρα που τους το παρουσιάσαμε, που πίστεψαν σε εμάς και με την ουσιαστική συμβολή τους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το “BRING THEM BACK!”.

Επιθυμία ενός και μόνο ανθρώπου στάθηκε η αφορμή να φύγουν τα Γλυπτά… Επιθυμία όμως πολλών, πάρα πολλών ανθρώπων είναι να ξαναγυρίσουν στη γενέθλια γη τους , στην Αττική Γη! Να αποκατασταθεί η τελειότητα του Μνημείου και να αναδυθεί η δύναμη της Θείας Αναλογίας ! Λέω λοιπόν το δικό μου “BRING THEM BACK!”


Η δήλωση της Μελίνας
«Τι σημαίνει ο Σαίξπηρ για την Αγγλία;
Ο καθεδρικός του Αγίου Παύλου;
Τι σημασία έχει το Ταζ Μαζάλ για την ;
Η Καπέλα Σιξτίνα για την ;
Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι η περηφάνια μας. Είναι η ταυτότητα μας.
Είναι ό, τι μας συνδέει με το Ελληνικό Θαύμα.
Είναι δημιουργίες συνώνυμες με τις έννοιες της Δημοκρατίας και της ς.»

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x