Σχολεία μάζεψαν 80.000 ευρώ για νοσηλεία Αλβανού μαθητή στο Παρίσι

Σχολεία μάζεψαν 80.000 ευρώ για νοσηλεία Αλβανού μαθητή στο Παρίσι


0 0 ψήφοι
Article Rating

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια υγείας του Aλβανού μαθητή ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένια και για τον οποίο είχε στηθεί ένα δίκτυο κινητοποίησης όλων των σχολείων προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να νοσηλευτεί στο εξωτερικό.

Ο μικρός μαθητής, ύστερα από ενάμιση χρόνο θεραπείας, σε ειδικό κέντρο στο Παρίσι, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη υγιής και ευγνώμων για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Το 2008, διαγνώστηκε στο μαθητή από την Κορυτσά της Αλβανίας, ο οποίος τότε φοιτούσε στην Ε' τάξη του 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, οστεοσάρκωμα υψηλής κακοήθειας στο πόδι, που ήταν βέβαιο ότι θα τον οδηγούσε σε θάνατο.

Οι γονείς του μαθητή ενημέρωσαν το σχολείο για την επείγουσα κατάσταση και με πρωτοβουλία του διευθυντή Αλέξανδρου Φιλιππίδη στήθηκε ένα δίκτυο κινητοποίησης όλων των σχολείων, αλλά και των πολιτών της χώρας, με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 80.000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό τράπεζας για τις χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες του μαθητή. Τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν περίπου 120.000 ευρώ, σε ενάμιση χρόνο, διάστημα το οποίο παρέμεινε στην Γαλλία ο μαθητής για τη νοσηλεία του.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τώρα, ο μαθητής φοιτά στην Α' τάξη του Γυμνασίου της Ευκαρπίας και, όπως αναφέρουν γονείς και δάσκαλοι, αν και έχασε το ένα του πόδι, είναι αισιόδοξος, γεμάτος ζωή και δύναμη, και με μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθήματά του.

http://www.thestival.gr

 


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x