Σοκ στη Βρετανία για θάνατο 14χρονης μετά από εμβολιασμό

Σοκ στη Βρετανία για θάνατο 14χρονης μετά από εμβολιασμό


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συναγερμός στη Βρετανία για εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία μετά το θάνατο μιας 14χρονης μαθήτριας λίγο μετά τον εμβολιασμό της ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού στα σχολεία των μαθητριών ηλικίας 12 ετών και άνω που ξεκίνησε πέρυσι.

Η 14χρονη Νάταλι Μόρτον μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης του Κόβεντρι όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα Σερβαρίξ (Cervarix) της εταιρείας ΓκλάξοΣμιθΚλάιν (GlaxoSmithKline). Το πόρισμα της νεκροψίας για την ακριβή αιτία θανάτου αναμένεται εντός των ημερών, ωστόσο η Αγγλίδα μαθήτρια δεν έπασχε από κάποια γνωστή τουλάχιστον προϋπάρχουσα ασθένεια.

Η συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων αποσύρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς συμμαθήτριες της Νάταλι Μόρτον είχα παραπονεθεί για ζάλη και ελαφρά αδιαθεσία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτές οι ήπιες παρενέργειες έχουν αναφερθεί σε περίπου 4.600 περιπτώσεις στη Βρετανία επί συνόλου περίπου ενάμισι εκατομμυρίου εμβολιασμών και θεωρούνται αναμενόμενες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η έναρξη του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού μαθητριών στη Βρετανία είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και επειδή είχε επιλεγεί το συγκεκριμένο εμβόλιο έναντι άλλου σκευάσματος, πιο διαδεδομένου στον υπόλοιπο κόσμο. Κάθε χρόνο 3.000 Βρετανίδες προσβάλλονται από καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας, ο οποίος ευθύνεται για χίλιους θανάτους ετησίως.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ – ΜΠΕ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x