Στο δικαστήριο της Χάγης για το κυνήγι της φάλαινας

Στο δικαστήριο της Χάγης για το κυνήγι της φάλαινας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η εμπορική φαλαινοθηρία, είτε γίνεται ανοιχτά είτε κάτω από το πρόσχημα της επιστήμης, είναι μια σκληρή και ξεπερασμένη πρακτική

Η Αυστραλία θα προσπαθήσει να πείσει το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ότι το επιστημονικό πρόγραμμα φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας, είναι ουσιαστικά ένα «μεταμφιεσμένο» πρόγραμμα για εμπορικούς σκοπούς, σε μια υπόθεση μεταξύ των δυο χωρών που ανοίγει την Τετάρτη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η Ιαπωνία εισήγαγε το πρόγραμμα φαλαινοθηρίας για επιστημονικούς σκοπούς, προσπαθώντας να περισώσει την εμπορική φαλαινοθηρία, η οποία τελεί σε μορατόριουμ, ισχυριζόμενη ότι έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τις επιπτώσεις των φαλαινών στην αλιευτική βιομηχανία της. Όμως, η Αυστραλία, η

οποία κατέθεσε αγωγή στο Διεθνές Δικαστήριο το 2010, λέει ο επιστημονικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό είναι ένα κάλυμμα για την εμπορική φαλαινοθηρία.

«Περισσότερες από 10.000 φάλαινες έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα του αποκαλούμενου επιστημονικού προγράμματος φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας δεδομένου ότι το μορατόριουμ ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980»ανέφερε ο Μαρκ Ντρέιφους, νομικός σύμβουλος της Αυστραλίας. «Θέλουμε η φαλαινοθηρία να σταματήσει, και λέμε ότι το ιαπωνικό πρόγραμμα φαλαινοθηρίας είναι κατά παράβαση των διεθνών υποχρεώσεών της», πρόσθεσε ο Ντρέιφους.

Ο ιάπωνας διπλωμάτης Νοριγιούκι Σικάτα δήλωσε ότι το ερευνητικό πρόγραμμα έδωσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ηλικία του πληθυσμού των φαλαινών και την αναλογία των αρσενικών προς τα θηλυκά στην Ανταρκτική. «Υπάρχουν περίπου 515.000 ρυγχοφάλαινες στην Ανταρκτική, και η έρευνα της Ιαπωνίας σκοτώνει μόνο περίπου 815 το χρόνο» είπε ο Σικάτα. «Αυτό είναι κάτω από το ρυθμό αναπαραγωγής» πρόσθεσε.


«Η εμπορική φαλαινοθηρία, είτε γίνεται ανοιχτά είτε κάτω από το πρόσχημα της επιστήμης, είναι μια σκληρή και ξεπερασμένη πρακτική που δεν παράγει τις αξίες της επιστήμης» ο Πάτρικ Ράμαντς, διευθυντής του προγράμματος για τις φάλαινες στο Διεθνές Ταμείο Πρόνοιας για τα στο Λονδίνο.

http://www.protothema.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x