Τα δέντρα που επέζησαν από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα!

Τα δέντρα που επέζησαν από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μετά το βομβαρδισμό της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, κτήρια καταστράφηκαν, άνθρωποι πέθαναν, εδάφη απανθρακώθηκαν και η ακτινοβολία ήταν ανεξέλεγκτη.

Στο δραματικό αυτό πλαίσιο ο Δρ Harold Jacobsen, ένας επιστήμονας από το Manhattan Project, δήλωσε στην «Washington Post» ότι η Χιροσίμα θα είναι άγονη περιοχή και τίποτα δεν θα αυξηθεί εκεί για 75 χρόνια. Αλλά η φύση είχε άλλα σχέδια.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Την επόμενη άνοιξη, με μεγάλη έκπληξη και ακόμα μεγαλύτερη χαρά παρατήρησαν νέους βλαστούς να ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης. Τα νέα δενδρύλλια ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επιζήσαντες της ατομικής βόμβας που τους

έδωσαν ελπίδα ότι θα μπορούσαν να ξαναχτίσουν την πόλη τους.

Σήμερα, πάνω από έξι δεκαετίες μετά την ατομική βόμβα, η Χιροσίμα είναι ένα μια καταπράσινη και ζωντανή, σύγχρονη πόλη. Τα εκατοντάδες δέντρα που επέζησαν του βομβαρδισμού και αναγεννήθηκαν μέσα από τις στάχτες διατηρήθηκαν σε διάφορες θέσεις μέσα σε μια ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Καταγράφονται επίσημα ως Α-Bombed Trees, ενώ οι ντόπιοι τα γνωρίζουν ως «Hibaku Jumoku» – «τα δέντρα που επέζησαν». Καθένα φέρει και από μια διακριτική πινακίδα, ενώ είναι κυρίως ιτιές και ευκάλυπτοι. Oι σπόροι τους, μάλιστα, μοιράζονται μέσω οργανώσεων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπου φυτεύονται και αναπτύσσονται κανονικά.


perierga.gr via http://www.inout.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x