Τέλος στο ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο για τις Ε.Π.Ε.

Τέλος στο ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο για τις Ε.Π.Ε.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ενα βήμα προς τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας αποτελούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής και προβλέπουν κατάργηση του ελάχιστου απαιτούμενου κεφαλαίου για τις ΕΠΕ (Εταιρείες Περιορισμένη Ευθύνης).

Παράλληλα θα καθορίζεται από τους εταίρους, χωρίς περιορισμό, ενώ αντίστοιχα, χωρίς περιορισμούς θα καθορίζεται από τους εταίρους το κεφάλαιο της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, το οποίο μπορεί να είναι και μηδενικό.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αυτό προβλέπουν τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε

τροπολογίες στο νομοσχέδιο για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων» και διαμορφώθηκαν ύστερα από συνεννόηση με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία καταρτίζει κάθε χρόνο την ετήσια έκθεση ανταγωνιστικότητας για όλες τις χώρες του κόσμου. Στόχος είναι αφενός η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσω της διευκόλυνσης του επιχειρείν και αφετέρου η βελτίωση της θέσης της χώρας μας στη διεθνή κατάταξη.

Για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών προβλέπονται τα εξής:

  • Καταργείται η υποχρέωση ελέγχου της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική και θεσπίζεται η ευθύνη του μηχανικού για την υποβολή και τήρηση όλων των σχετικών κανονισμών.
  • Για την έναρξη των οικοδομικών εργασιών θα απαιτείται απλή ενημέρωση του Αστυνομικού Τμήματος με την αποστολή των στοιχείων της πράξης έγκρισης δόμησης και του εκτελούντος του έργου χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία και θεώρηση όλων των στοιχείων. Μετά την εφαρμογή της «Ταυτότητας του Κτιρίου» που προβλέπει ο νόμος 3843/2010 η ενημέρωση θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά.
  • Επίσης, μετά την εφαρμογή της «Ταυτότητας του Κτιρίου» καταργείται η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που απαιτείται σήμερα για την πώληση ή μίσθωση κτιρίων, καθώς η Ταυτότητα θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά και το ΠΕΑ.

http://www.iefimerida.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x