Τέσσερα κοινωνικά φαρμακεία από τον ΕΟΠΥΥ

Τέσσερα κοινωνικά φαρμακεία από τον ΕΟΠΥΥ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στη λειτουργία τεσσάρων κοινωνικών φαρμακείων για τη δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη οικονομικά αδύναμων πολιτών της Αττικής προχωρά το επόμενο διάστημα ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών ς.

Από τα φαρμακεία αυτά που θα λειτουργούν ως παραρτήματα σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (τα δύο θα είναι σίγουρα σε Πειραιά και Νέα Ιωνία), πολίτες θα λαμβάνουν δωρεάν τη φαρμακευτική τους αγωγή με βάση κωδικούς που θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση 50.000 οικονομικά αδύναμους πολίτες (ανέργους, άτομα χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα κ.ά.), με προοπτική να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα. Ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο ς έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας για την προσφορά προϊόντων με εκπτώσεις στον οργανισμό.

«Στόχος είναι η προώθηση του εθελοντισμού σε θεσμική βάση», τόνισε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, αναφέροντας ότι στις θετικές επιπτώσεις του προγράμματος θα είναι και η «απομόνωση ενδεχόμενων παραβατικών συμπεριφορών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αντίστοιχων πρωτοβουλιών έχουν παρατηρηθεί μεμονωμένες περιπτώσεις προσφοράς φαρμάκων που προέρχονται από παράνομες συμπεριφορές εμπλεκομένων στον χώρο, όπως π.χ. φάρμακα που έχουν πλασματικά χρεωθεί στον ΕΟΠΥΥ.

http://news.kathimerini.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x