Θεσσαλονίκη | Εθελοντές θα αναρτήσουν τον κώδικα αστικής συμπεριφοράς σε 10.000 πολυκατοικίες

Θεσσαλονίκη | Εθελοντές θα αναρτήσουν τον κώδικα αστικής συμπεριφοράς σε 10.000 πολυκατοικίες


Το κουδούνι 10.000 πολυκατοικιών θα χτυπήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εθελοντές του δήμου Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της πόλης όσον αφορά θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης που προγραμματίζει για τα τέλη Φεβρουαρίου η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. θα πραγματοποιηθεί η κίνηση αυτή.


Έτσι, οι ομάδες εθελοντών θα συναντηθούν με τους διαχειριστές των πολυκατοικιών και θα αναρτήσουν στους πίνακες ανακοινώσεων έναν κώδικα αστικής συμπεριφοράς με όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα του δήμου.

Η καμπάνια αυτή θα συνδυαστεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με την επισκευή των 50 απορριμματοφόρων του

δήμου και την προσπάθεια που θα ξεκινήσει να αλλάξει η εικόνα όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας στην πόλη.

“Με σύνθημα “Αγαπώ την πόλη μου, υιοθετώ τη γειτονιά μου” θα κάνουμε την καμπάνια ενημέρωσης με τη συμμετοχή των εθελοντών. Από τα τέλη Φεβρουαρίου ο δήμος θα έχει στη διάθεση του 50 απορριμματοφόρα και η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται καλύτερα”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο νέο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να γίνει γνωστό το έργο της ομάδας εθελοντών “Θεσσαλονίκη 2012″.

Οι εγγεγραμμένοι εθελοντές είναι περίπου 400, ενώ οι ενεργοί ανέρχονται στους 150 και μέσα στον προηγούμενο χρόνο προσέφεραν τη βοήθεια τους σε 409 εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

“Οι εθελοντές προσφέρουν από τον χρόνο και το μεράκι τους για να γίνουν εκδηλώσεις και να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Αυτό που ξεκίνησε το 2012, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί”, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…