Θεσσαλονίκη | Περιήγηση στα μνημεία με λεωφορεία ανοικτού τύπου

Θεσσαλονίκη | Περιήγηση στα μνημεία με λεωφορεία ανοικτού τύπου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Περιήγηση στα μνημεία της Θεσσαλονίκης με σύγχρονα λεωφορεία ανοικτού τύπου, ανάλογα με αυτά που κυκλοφορούν στις πόλεις του εξωτερικού, πραγματοποιεί καθημερινά ο πρώτος «Αποκλειστικός φορέας περιήγησης», που λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες.

Οι επισκέπτες, τα σχολεία, γκρουπ τουριστών αλλά και οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην πόλη, να επισκεφτούν τα μνημεία και να μάθουν την ιστορία τους.

Τα δύο λεωφορεία της Thessaloniki sightseeing, τοπικής εταιρείας που ανέλαβε το εγχείρημα, ξεκινούν κάθε 40 λεπτά από το Λευκό Πύργο και η διαδρομή τους ολοκληρώνεται σε 80 λεπτά. Η ιστορία των σημείων επίσκεψης παρουσιάζεται στους επιβάτες σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες. «Ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη. Υπάρχει η πολιτιστική διαδρομή του ΟΑΣΘ, αλλά είναι κάτι διαφορετικό. Τα λεωφορεία μας λειτουργούν όπως στο εξωτερικό. Ανεβαίνει κάποιος από την αφετηρία, μπορεί να κατέβει σε οποιαδήποτε στάση θέλει και να πάρει το επόμενο», αναφέρει στη «Μ» η κ. Ιωάννα Τουλκερίδου, υπεύθυνη της εταιρείας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το εισιτήριο για την περιήγηση με τα λεωφορεία ανοικτού τύπου κοστίζει 9 ευρώ για τους ενήλικες που επιθυμούν να ανεβοκατεβαίνουν στις στάσεις (hop on – hop off) και 6 ευρώ για μια διαδρομή. «Οι Θεσσαλονικείς συνήθως επιλέγουν μια περιήγηση», σύμφωνα με την κ. Τουλκερίδου. Τα παιδιά από 5 έως 14 ετών πληρώνουν 3 ευρώ και για τα παιδιά κάτω των 4 ετών η περιήγηση είναι δωρεάν.

«Κάνουμε προσφορές σε γκρουπ και σχολεία. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για την περιήγηση. Η πόλη έχει τουρισμό και οι επισκέπτες δεν είχαν τρόπο να δουν όλη την πόλη. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που έρχονται περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, οι τουρίστες που έχουν στη διάθεσή τους λίγο χρόνο βρίσκουν λύση, για να δουν την πόλη γρήγορα», περιγράφει η κ. Τουλκερίδου.

Οι οκτώ στάσεις που κάνουν τα λεωφορεία είναι: Λευκός Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο, ναός Αγίας Σοφίας, ναός Αγίου Δημητρίου, βυζαντινά κάστρα, Καμάρα, Πλατεία Αριστοτέλους, λιμάνι. «Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στον τουριστικό κλάδο αλλά και πέρα από αυτόν, σαν μια ιδέα που προσφέρει αξιόπιστες τουριστικές υπηρεσίες και μοναδικά οφέλη, όπως η εξαιρετική περιήγηση στην πόλη, προσεκτικά επιλεγμένα σημεία επίσκεψης και μια αξέχαστη εμπειρία που να κατευθύνει τους επισκέπτες μας να μας προτείνουν και να μας συστήνουν ανεπιφύλακτα στην οικογένεια και τους φίλους τους», υποστηρίζει η Thessaloniki sightseeing.

Η πολιτιστική διαδρομή του ΟΑΣΘ


Ο ΟΑΣΘ εδώ και τρία χρόνια έχει δρομολογήσει την πολιτιστική γραμμή 50 (φωτ.), που πήρε το όνομά της από το χρόνο της διαδρομής που κάνουν τα λεωφορεία, δηλαδή 50 λεπτά. Τα λεωφορεία της γραμμής είναι διακοσμημένα εξωτερικά με το Λευκό Πύργο, την Καμάρα και άλλα αξιοθέατα της πόλης, έχουν αφετηρία το Βασιλικό και διανύουν διαδρομή μπροστά από τα περισσότερα και σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Στο εσωτερικό τους έχουν οθόνες και συσκευές αναπαραγωγής DVD και στους επιβάτες μοιράζονται ειδικά έντυπα με πληροφοριακό υλικό για την πόλη. Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ.

Το πολιτιστικό λεωφορείο ξεκινά από την αφετηρία και αφού διέλθει από τα κύρια μουσεία διασχίζει τις οδούς Αγγελάκη, Αλεξ. Σβώλου, Ερμού, Βενιζέλου, Αγ. Δημητρίου και στη συνέχεια ανεβαίνει μέσω των οδών Ιουλιανού, Ολυμπιάδος, Θεοτοκοπούλου και Ακροπόλεως στα βυζαντινά κάστρα μέχρι τον πύργο Τριγωνίου. Ακολούθως επιστρέφει προς το ιστορικό κέντρο μέσω των οδών Κλαυθμώνος, Ακροπόλεως, λεωφ. Όχι, Ελένης Ζωγράφου. Η διαδρομή ολοκληρώνεται διά μέσου της οδού Εθνικής Αμύνης και καταλήγει στο Λευκό Πύργο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
[email protected]

για το http://www.makthes.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x