Θεσσαλονίκη | Προσφορές σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Θεσσαλονίκη | Προσφορές σε οικογένειες που έχουν ανάγκη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Πακέτα βασικών αγαθών και χίλιες δωροεπιταγές, δωρεά αλυσίδων σούπερ μάρκετ, και εξακόσιες ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις, δωρεά ιδιωτικών ιατρικών κέντρων, θα διανεμηθούν την επόμενη Πέμπτη σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, μέσω των μητροπόλεων του νομού Θεσσαλονίκης και κοινωνικών φορέων (Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, Σύλλογος Πολυτέκνων, Γιατροί του Κόσμου και Μέριμνα των Πτωχών). 

Η σχετική δράση παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ενώ, όπως έγινε γνωστό η αξία των τροφίμων υπολογίζεται σε 20.000 ευρώ και των ιατρικών εξετάσεων σε 30.000 ευρώ τουλάχιστον.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τις δωροεπιταγές και τα πακέτα τροφίμων θα προσφέρουν γνωστά σούπερ μάρκετ ενώ

τις διαγνωστικές εξετάσεις θα κάνουν δύο ιατρικά κέντρα.

Από τη δράση εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 1.600 οικογένειες.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, θα επαναληφθεί, για δεύτερη χρονιά, η δράση για τη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά που διαμένουν σε ιδρύματα της πόλης ενώ θα γίνει διανομή τροφίμων σε απόρους, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα.


Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων αναφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν για την ανακούφιση των αναγκών των απόρων ενώ υπογραμμίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλες οι ανάγκες για φάρμακα και ιδιαίτερα εμβόλια. «Χρειαζόμαστε 3.500 ευρώ το μήνα μόνο για εμβόλια και όλη η σχετική δράση των Γιατρών του Κόσμου είναι αυτοχρηματοδοτούμενη» σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της οργάνωσης, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, Μελίνα Χαχαμίδου.

Επ' αυτού ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι μετά τις γιορτές θα επαναληφθεί δράση για τη συγκέντρωση φαρμάκων, αντίστοιχη εκείνης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό.

thestival.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x