Θήβα | Ανταλλακτικό παζάρι για μαμάδες

Θήβα | Ανταλλακτικό παζάρι για μαμάδες


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι διοργανώνει η ΜΚΟ babyfeat σε συνεργασία με το 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου στις 12 Μαΐου, παραμονή της γιορτής της Μητέρας, στην οποία είναι και αφιερωμένη.

Η γιορτή – δράση “χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ” , όπως την ονομάζουν, θα διοργανωθεί στο χώρο του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Επαμεινώνδα, ο οποίος παραχωρήθηκε για την εκδήλωση και έχει τη στήριξη του Συναιτερισμού Γυναικών “Το Μοσχοκάρφι”.

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η ιδέα του babyfeat γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από την και την Εβίτα, δύο μαμάδες, οι οποίες πήραν την απόφαση να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και πρακτικές με εργαλείο το babyfeat. «Στόχος μας ήταν να προωθήσουμε την αλληλεγγύη, την προσφορά, τον διάλογο, την εναλλακτική οικονομία και την οικολογική συνείδηση, δημιουργώντας μiα γειτονιά. όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, συναισθήματα, εμπειρίες και αντικείμενα με επίκεντρο τα παιδιά μας» αναφέρει η κυρίαΕβίτα Παρασκευοπούλου.

Η γιορτή – δράση περιλαμβάνει ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι για βρεφικά και παιδικά είδη, όπως ρουχαλάκια, καρότσια, παρκοκρέβατα και ό,τι άλλο έχει σχέση με παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Ακόμη, στο χώρο θα υπάρχει έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη Μητρότητα, δωρεάν δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά από 4 χρονών και λαχειοφόρος αγορά με 60 δώρα -προσφορά της τοπικής εμπορικής κοινότητας της Θήβας- για τη στήριξη των μητέρων με τα μωρά τους στις φυλακές Ελαιώνα. Συγκεκριμένα θα αγοραστούν παιχνίδια για τον παιδότοπο των φυλακών.

Τα εργαστήρια έχουν να κάνουν με την κατασκευή δώρων, την ζαχαροπλαστική και την ζωγραφική και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την άφιξη του καθενός. Στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής θα υπάρχουν βάσεις cupcakes, όπου τα παιδιά θα μπορούν να τις διακοσμήσουν με διάφορα κουφέτα και ζαχαρωτά. Στο δεύτερο εργαστήριο θα υπάρχουν 10 καβαλέτα, στα οποία οι μικροί «ζωγράφοι» θα ζωγραφίσουν το πορτρέτο των μητέρων τους. Στο εργαστήριο κατασκευής δώρων θα υπάρχουν ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για να φτιάξουν δωράκια για τις μητέρες τους.


Έπειτα θα ακολουθήσει η αφήγηση του παραμυθιού για τη «Mικρή Μπαμπούσκα» με την συνοδεία κιθάρας, με τα παιδιά καθισμένα στο γρασίδι, ανάμεσα σε δέντρα και λουλούδια στον κήπο του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Επαμεινώνδα.

Το πρόγραμμα της γιορτής:

10:00 – 14:00 Ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι για βρεφικά και παιδικά είδη

10:00 – 14:00 Έκθεση φωτογραφίας από την Εβίτα Παρασκευοπούλου και τον Νίκο Στεργίου “Μαμάδες του Κόσμου”

10:30 – 12:00 Δημιουργικό εργαστήριο με ανακυκλώσιμα υλικά – Φτιάχνω ένα δώρο για τη μαμά μου – από τις δασκάλες του 6ο Νηπιαγωγείου

11:00 – 11:45 Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής -Στολίζω ένα cupcake για τη μαμά μου – με την Cat cake cup sweets

12:00 – 13:00 Εικαστικό εργαστήριο με χρώματα – Ζωγραφίζω το πορτραίτο της μαμάς μου –με την εικαστικό Ανδριανή Βεντούρη

13:15 – 14:00 Αφηγηματική Παράσταση για μία Μπαμπούσκα από την Κατερίνα Αναστασάτου μαζί με τον μουσικό-κιθαρίστα Δημήτρη Μουστή

Το babyfeat, λοιπόν, μας καλεί να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε να γιορτάσουμε την γιορτή της Μητέρας στην ανταλλακτική γιορτή. Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν μαζί τους βρεφικά ή παιδικά είδη, τα οποία δεν χρειάζονται, αλλά είναι απαραίτητα για κάποιους άλλους. Όσα αντικείμενα περισσέψουν από την ανταλλαγή θα δοθούν σε οικογένειες με παιδιά, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η γιορτή θα διοργανωθεί το Σάββατο στις 12 Μαϊου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στο Σύλλογο Φιλοπρόοδων Επαμεινώνδα.Στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x