Τιμητική εκδήλωση για τον “γιατρό των φτωχών παιδιών” Αυξέντιο Καλαγκό

Τιμητική εκδήλωση για τον “γιατρό των φτωχών παιδιών” Αυξέντιο Καλαγκό


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τον ομογενή «γιατρό των φτωχών παιδιών» Αυξέντιο Καλαγκό θα τιμήσουν η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών ΘώρακοςΚαρδιάςΑγγείων και η Καρδιοχειρουργική Κλινική τουνοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο ς Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντινουπολίτης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χειρουργήσει πάνω από 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο με μοναδική τουαμοιβή το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το όνομα του έχει συνδεθεί με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην , στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός αποφοίτησε από την Αμερικανική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, έκανε σπουδές στη Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία, έχοντας διάσημους δασκάλους όπως τους καθηγητές Αλέν Καρπεντιέ και Μαγκντί Γιακούμπ. Την τελευταία δεκαετία είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης. Ο Αυξέντιος Καλαγκός είναι Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» και έχει μια πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα.

 

 http://www.goodchannel.gr/

 


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x