Την επιστροφή ελληνικών αγαλμάτων από το Λούβρο ζητά η Τουρκία

Την επιστροφή ελληνικών αγαλμάτων από το Λούβρο ζητά η Τουρκία


0 0 ψήφοι
Article Rating

Είναι γνωστότατος σε όλους τους Έλληνες ο άγονος αγώνας των πολιτικών της χώρας προκειμένου να επιστραφούν στην χώρα μας τα γλυπτά και τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά και πλήθος άλλων διάσημων αρχαιοτήτων τα οποία κλάπηκαν από την Ελλάδα κατά τους προηγούμενους αιώνες.

Παρά τις “προσπάθειες” που έχουν καταβληθεί, δεν κατέστη δυνατό να επιστραφεί σχεδόν τίποτε στην Ελλάδα, αλλά το γεγονός αυτό δεν αποθάρρυνε διόλου τους γείτονές μας, Τούρκους, οι οποίοι απαιτούν την επιστροφή ελληνικών αρχαιοτήτων στην Τουρκία!!!

Την επιστροφή δύο αγαλμάτων, του Δία και του α, ζητά με επιστολή του από το μουσείο του Λούβρου, ο δήμαρχος της Σμύρνης, Αζίζ Κοτσάογλου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.
Όπως έγινε γνωστό ο δήμαρχος της Σμύρνης, με επιστολή του προς το μουσείο του Λούβρου, διεκδικεί τα δύο μαρμάρινα αγάλματα που εκτίθενται στο μουσείο και ανευρέθησαν στο τέλος του 17ου αιώνα στα περίχωρα της Σμύρνης.

Επίσης στην επιστολή του ο Αζίζ Κοτσάογλου, επισημαίνει ότι τα έργα αυτά πρέπει να εκτεθούν σε ένα μουσείο αιγαιακών πολιτισμών το οποίο θα ιδρύσει η πόλη και καλεί το Λούβρο σε “μακρόπνοη συνεργασία” για το θέμα.
Το άγαλμα του Δία είναι ύψους 2,34 μέτρων, ενώ του α 2,16 μέτρων, σύμφωνα με τη Hurriyet.
Σημειώνεται ότι τα αγάλματα έφθασαν στη Γαλλία και παρουσιάσθηκαν στον Λουδοβίκο XIV. Σήμερα εκτίθενται στο τμήμα ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου.


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x