Το δίλλημα του Αβραάμ: Τι μας μας αποκαλύπτει η αποτυχημένη μετανάστευσή του;

Το δίλλημα του Αβραάμ: Τι μας μας αποκαλύπτει η αποτυχημένη μετανάστευσή του;


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ποια η λογική του ταξιδίου του Αβραάμ, όταν βλέπουμε απ' τα ιδία τα (βιβλικά) ίχνη του, ότι ο Άνθρωπος αυτός, διωγμένος απ' την Ουρ της κάτω Μεσοποταμιάς, πρώτα ανεβαίνει 1200 περίπου χιλιόμετρα βόρια στην Χαρράν στην άνω Μεσοποτάμια, διωγμένος και από εκεί, κατηφορίζει ψάχνοντας απεγνωσμένα έναν τόπο για να κατασταλάξει, καταλήγει 1300 περίπου χιλιόμετρα νότια, στην Αίγυπτο, αλλά διωγμένος και από εκεί, (Γέν.12.19) ανηφορίζει ξανά 600 περίπου χιλιόμετρα για καταλήξει τελικά στον ξερότοπο της Χαναάν ή Παλαιστίνης;

Η χειρότερη βέβαια ειρωνεία του πράγματος, δεν βρίσκεται στις περιπλανήσεις του διωγμένου από παντού πρώτου Πατριάρχη των Εβραίων Αβραάμ, (τις οποίες με κάθε λεπτομέρεια εξετάσαμε σε τρια βιβλία μου)… αλλά στο γεγονός ότι όλοι εμείς, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδεχτήκαμε τον ισχυρισμό, ότι αυτός ο ελεεινός ξερότοπος… δικαιούται από τον θεό να ονομάζεται και… “γη της επαγγελίας”!

Το σημερινό Ισραήλ, από κάθε άποψη, μόνο γη της επαγγελίας δεν θα μπορούσε ποτέ να ονομαστεί!

Ποιος θεός λοιπόν, θα ταλεπωρούσε τόσο πολύ τον πιο αγαπημένο Προφήτη του, (μια και τον ονόμασε “φίλο θεού”) υποσχόμενος έναν παράδεισο… και οδηγώντας τον τελικά, στην χειρότερη γωνιά του κόσμου, θα τολμούσε να την ονομάσει… “γη της επαγγελίας”;

Απ' τον ίδιο τον χάρτη της περιοχής, γίνεται ολοφάνερο, πως ο Αβραάμ, όχι μόνο δεν ξέρει που πάει, αλλά και κανένας θεός δεν είναι μαζί του! Πραγματικά παραδείσιοι τόποι υπήρχαν, σε μικρότερη ακτίνα απ' αυτή των περιπλανήσεών του, αλλά ο Αβραάμ δεν καταφέρνει να τους βρει!
Αν από την Χαρράν συνέχιζε μόνο 500 χιλιόμετρα βόρεια, θα έφτανε στον πραγματικό παράδεισο των ακτών της Μαύρης θάλασσας, (στόν καταπράσινο Εύξεινο Πόντο!) όπου θα μπορούσε να πνίξει στο γρασίδι τα πρόβατά του, και να διαλέξει έναν απ' τους πολλούς πραγματικούς πόταμους της περιοχής… και όχι να εγκλωβιστεί στον μοναδικό ποτάμι της Χαναάν, (τον χειμαρρο-πόταμο) Ιορδανή, που καταλήγει στην χειρότερη λίμνη της ανθρωπότητας, την δηλητηριώδη Νεκρά θάλασσα!  Αν συνέχιζε 1000 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά, θα έφτανε μέχρι και στον πραγματικό παράδεισο της Ιωνίας!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τι μας δείχνει λοιπόν η απεικόνιση της πορείας του Αβραάμ στο χάρτη;
Ο άνθρωπος αυτός, όχι μόνο δεν ξέρει που πάει, αλλά σαν πραγματικό παιδί της ερήμου, προτιμάει τα πεδινά. Αποφεύγει τα ορεινά περάσματα, και αισθάνεται δυσφορία να διαβεί τα εμπόδια του Αραράτ βόρεια, και του Ζάγρου ανατολικά του!

Άλλωστε, αυτό που πραγματικά τον ενδιέφερε, δεν ήταν τόσο η γη, όσο οι άνθρωποι. Γνώριζε ότι βόρια και ανατολικά, κατοικούσαν βάρβαρες φυλές και λαοί, που δεν θα δίσταζαν στιγμή να του πάρουν το κεφάλι, με το πρώτο στραβοπάτημα ή και χωρίς λόγο. Ο άνθρωπος αυτός γυροφέρνει στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθώντας όχι κάποιον θεό που του υποσχέθηκε έναν φυσικό παράδεισο (promised land), αλλά τις πληροφορίες για ανεύρεση περιοχών, με σχετικά εξευγενισμένους κατοίκους, όπου θα μπορούσε να πουλήσει πανάκριβα την μαγική του τέχνη.  

Βέβαια είναι προφανές, ότι τελικά (μας) διάλεξε με μεγάλη επιτυχία, και κατέληξε πράγματι ανάμεσα σε αγαθοβιόληδες, που δεν είχαν το μυαλό τους στην διασφάλιση των κεκτημένων τους, αφού μέχρι και σήμερα (3000 χρόνια μετά) η απλή ερώτηση: Πως γίνεται ο “θεός” του Αβραάμ να ονομάζει έναν ξερότοπο “γη της επαγγελίας”, δεν λέει να γεννηθεί ακόμα!
Ας μας απαντήσουν λοιπόν έστω και σήμερα, οι υπερασπιστές της αβρααμικής θρησκείας: Πως γίνεται λοιπόν, ο πραγματικός Θεός, ο Παντοκράτορας, ο ποιητής ουρανού κα γης, αυτός που έπλασε με τα χέρια του τον κόσμο και τον κοιτάζει από ψηλά, να χάρισε έναν ερημότοπο στον πιο αγαπημένο του προφήτη, και μάλιστα να ονομάζει αυτόν τον αθλιότατο… “γη της επαγγελίας”; 

Μ. Καλόπουλος


Το τυπικό τοπίο του Ισραήλ… … … …              
ABRAAM_PROMESED_LAND

Μακράν απέχει Παραδείσου…!
ABRAAM_H_GH_EPAGELIAS

Βλέπε επίσης:
ΑΒΡΑΑΜ: Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
Ιουδαιο-Χριστιανο-Ισλαμός… ή αλλιώς ΑΒΡΑΑΜΙΣΜΟΣ (foto)
Αβραάμ και ο προφητικός διαμελισμός των εθνών! (video)
Η μαγεία του εθνο-διαμελιστή Αβραάμ!
Ένας απαράδεκτος αβραμικός “θεός”
Φρόυντ, Οιδίποδας και Αβραάμ.

Πότε περίπου έζησε ο Αβραάμ; Οι μαθηματικές και γενεαλογικές αρλούμπες της Βίβλου!
Περίληψη του βιβλίου “ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ”

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Γνώμη αναγνώστου: «Μια απολαυστική ξενάγηση στα στημένα “θαύματα” των μεγάλων προφητών της Βίβλου, που  θα σας ενθουσιάσει με την απομυθοποιητική της σαφήνεια. Μια πρωτότυπη μελέτη που θα αποτελέσει σταθμό στις αναζητήσεις σας». A.M.

Πηγή…

[videojs_video url=”/site3/images/stories/videos/ITuranGPS.mp4″]


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x