Το ελληνικό βέτο απέτρεψε την ένταξη – Σχόλια

Το ελληνικό βέτο απέτρεψε την ένταξη – Σχόλια


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συμφωνώ απολύτως με τις διαπιστώσεις του στρατηγού Αλευρομάγειρου. Συγχαρητήρια στον κ. Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, στην υπεξ κ. Μπακογιάννη και στα πολιτικά κόμματα που στήριξαν την Ελληνική θέση.
Εκείνο που χρήζει μελέτης είναι πως η Αμερική κάνει τόσο κολοσσιαία λάθη σαν το χθεσινό, να είναι δηλαδή υπερβέβαια με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Το ίδιο βέβαια ήτο ότι θα τους έστρωναν άνθη στο Ιράκ, ότι θα έλυναν το Παλαιστινιακό, το Αφγανικό κ.α. Οι άνθρωποι του λευκού οίκου και στεητ ντιπαρτμεντ σπέρνουν το χάος και θερίζουν τις θύελλες. Πάντως παρά την περήφανη μας νίκη στο Βουκουρέστι θα πρέπει να ενσκήψουμε στα τεκταινόμενα στην βαλκανική ώστε να προλάβουμε τις δυσοίωνες εξελίξεις που δρομολογούνται από τις .

Υπάρχουν σενάρια ισλαμικού τόξου και περαιτέρω διαμελισμού της βαλκανικής, τα οποία προς το παρόν τα αναστείλαμε. Προς τούτο επιβάλλεται:
1/ πλήρης ενημέρωση του λαού και η σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων στην χάραξη κοινής στρατηγικής για τα Βαλκάνια και τα εθνικά μας θέματα
2/ όνομα δεν πρέπει να δοθεί στα Σκόπια σε καμία περίπτωση.
3/ η κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων το θέμα της βάσης της Σούδας και της αγοράς αμερικανικού πολεμικού υλικού.
4/ η Ελληνική ομογένεια των να δεσμεύσει τους δημοκρατικούς υποψήφιους προέδρους για υποστήριξη.
Η Ελλάς στο εξής δεν πρέπει να είναι δεδομένη και "υπηρέτρια" κανενός.

Αμφικτύων


Οφείλουμε να συγχαρούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την σταθερή του στάση, η οποία απέτρεψε την πρόσκληση των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Διαπιστώνεται, άπαξ έτι, ότι η σοβαρότητα και η σταθερότητα μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα και όταν υπάρχουν αφόρητες πιέσεις.
Η συνέχεια πρέπει να είναι ανάλογη, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά και χωρίς να φαλκιδευτεί η χθεσινή στάση.

Δηλώνουμε επίσης την ικανοποίησή μας για την αποτυχία των για ένταξη των Ουκρανίας – ς. Η αποτυχία αυτή των υποδηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ισχυρή επάνοδο της ς στην διεθνή σκηνή, κάτι το οποίον επίσης μας ικανοποιεί, ακριβώς γιατί οι -ως ήταν νομοτελειακά προβλέψιμο- έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το μοναδικόν της υπερδύναμης, επίσης σημαντικό για την παγκόσμιον ειρήνη.
Ένας πολυπολικός κόσμος με περισσότερα του ενός κέντρα δύναμης [σήμερα , αύριο και Ευρώπη-Κίνα- ] είναι πολύ πιο σταθερός και ειρηνικός από εκείνον της μοναδικής υπερδύναμης. Η πολυπολικότητα αυτή δεν σημαίνει αναγκαστικά και αντιπαλότητα αλλά οπωσδήποτε[το έχει αποδείξει η παγκόσμια Ιστορία] η μοναδικότητα οδηγεί πάντα σε αλαζονική και επικίνδυνη συμπεριφορά.
Προφανώς και έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο αλλά η αρχή έγινε και είμεθα ευτυχείς γι αυτό.

Το θέμα της στάσης ορισμένων "συμμάχων" μας στο Σκοπιανό, αποδεικνύει επίσης ότι στις Διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φίλοι αλλά συμφέροντα.
Και στο σημείο αυτό πρέπει να χαιρετίσουμε την θετική στάση σημαντικών Ευρωπαϊκών χωρών [Πριν από μας το είπε ο Καλουζεβιτς με εκείνο το "Τα μικρά κράτη έχουν τόση δύναμη όση η ταύτιση σε αυτά των συμφερόντων των Μεγάλων"]


Τελικό συμπέρασμα.
Η αύξηση της αξιοπιστίας της αποτρεπτικής μας δύναμης[= Οικονομία- Διπλωματική Ικανότητα για άσκηση αξιόπιστης Εξωτερικής πολιτικής- Αξιόλογη - Ικανές Ένοπλες Δυνάμεις] πρέπει να παραμένει ως Κύριος στόχος.
Με αυτόν και μόνον τον τρόπο θα συμβάλουμε στην ειρήνη στην περιοχή και ευρύτερα στον Κόσμο.

Δ. Αλευρομάγειρος

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x