Το φαινόμενο Αναστασία

Το φαινόμενο Αναστασία


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το πρώτο βιβλίο που έγραψε ο Βλαντιμίρ Μέγκρε για την Αναστασία πουλήθηκε κατά εκατομμύρια και έγινε Μπεστ Σέλερ…


Όλα ξεκίνησαν το 1995 όταν ο Βλαντιμίρ Μέγκρε, ένας ευκατάστατος Ρώσος έμπορος, σταμάτησε με το πλοιάριό του σ' ένα μικρό οικισμό στις όχθες του ποταμού Ομπ, στη Σιβηρία.

Εκεί γνώρισε την Αναστασία, μια πανέμορφη ξανθή γυναίκα που ζούσε μόνη της στα παγωμένα δάση της Σιβηρίας, γνωστά ως «Τάιγκα», αφού και οι δύο της γονείς είχαν σκοτωθεί χρόνια πριν σε δυστύχημα.

Η Αναστασία ερωτεύτηκε τον Μέγκρε, όπως βέβαια και ο ίδιος αφού είχε εντυπωσιαστεί από την ομορφιά της, και του αποκάλυψε ότι ήταν ο άντρας που θα μετέφερε τα μηνύματά της στον υπόλοιπο κόσμο. Στις λίγες ώρες που πέρασαν μαζί μέσα στο δάσος, ο Μέγκρε αποκάλυψε ότι η Αναστασία μπορούσε να επικοινωνεί με τα ζώα, που υπάκουαν την κάθε της επιθυμία. Του έδειξε επίσης τις μοναδικές τηλεπαθητικές της ικανότητες, πως μπορούσε να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους σε οποιαδήποτε απόσταση και πως βοηθούσε διάφορους ανθρώπους να λύσουν τα προβλήματά τους, εξ αποστάσεως.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Παρ΄ όλες τις εντυπωσιακές της ικανότητες, η Αναστασία δεν θέλει να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα, ζητά από τον Μέγκρε να τη βοηθήσει να αποκαλύψει τις τεχνικές της σε όλους τους ανθρώπους, τεχνικές που θα βοηθήσουν τον κόσμο να βγει από την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα της σημερινής καθημερινότητας.

Όλα τα πιο πάνω μοιάζουν με ένα ευφάνταστο μυθιστόρημα, ίσως και να είναι, όμως η επίδραση που είχε η Αναστασία στους αναγνώστες της είναι πρωτοφανής. Σήμερα, σ' όλο σχεδόν τον κόσμο υπάρχουν ομάδες ανθρώπων, λόγιοι, επιστήμονες, ερευνητές, αλλά και εκατομμύρια οπαδοί, που αναλύουν τις ιδέες της Αναστασίας, υιοθετούν τον νέο τρόπο ζωής που εισηγείται και εφαρμόζουν τις τεχνικές της.

Στόχος της Αναστασίας, όπως η ίδια λέει, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να «ξεφύγουν από τους μηχανισμούς των Σκοτεινών Δυνάμεων που έχουν μολύνει την ανθρωπότητα την τελευταία χιλιετία». Για τον σκοπό αυτό, ανέθεσε στον Μέγκρε να γράψει μια σειρά από βιβλία, με την υπόσχεση ότι τα βιβλία του θα πουλούσαν εκατομμύρια αντίτυπα.


Πράγματι, ο Μέγκρε άρχισε να εκδίδει βιβλία με την καθοδήγηση της Αναστασίας και μέσα σε πέντε χρόνια εξέδωσε 9 μοναδικά βιβλία κάτω από τον γενικό τίτλο «Οι Κέδροι που Κουδουνίζουν». Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, και χωρίς καμιάν απολύτως διαφήμιση, τα βιβλία έφευγαν από τα βιβλιοπωλεία κατά χιλιάδες. Το «φαινόμενο», πλέον, Αναστασία είχε, αρχικά, καταπλήξει τους πάντες στη . Δέκα εκατομμύρια βιβλία βρέθηκαν στα χέρια των αναγνωστών-οπαδών, οι οποίοι έδειξαν πρωτοφανές ενδιαφέρον. Άνθρωποι αγόραζαν με τα κιβώτια τα βιβλία για να τα δωρίσουν σε φίλους και συγγενείς. Χιλιάδες σταματούσαν από τη δουλειά τους. Εκατομμύρια μιλούσαν γι' αυτήν και τις ιδέες της.

Το φαινόμενο όμως δεν έμεινε στη . Σιγά-σιγά, τα βιβλία άρχισαν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι μεταφρασμένα σε πάνω από 20 γλώσσες. Ομάδες οπαδών της Αναστασίας υπάρχουν πλέον σε όλο τον κόσμο και, μάλιστα, σε κάποιες χώρες υπάρχουν οργανωμένοι οικισμοί της Αναστασίας…

Συγγραφείς: Κλείτος Ιωαννίδης, Λεύκιος Δημοσθένους και Γιώργος ς

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x