Το πρώτο δημόσιο πολυμορφικό πάρκο στην Αθήνα

Το πρώτο δημόσιο πολυμορφικό πάρκο στην Αθήνα


Το πρώτο δημόσιο πολυμορφικό «Πάρκο μας» κατασκευάστηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε σαν όνειρο και υλοποιήθηκε χάρη στην όρεξη και το όραμα 20 ατόμων που εργάστηκαν για την υλοποίηση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, η ιστορία της δημιουργίας του  «πάρκου» ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, που σκέφτηκε να «παντρέψει» τις αστικές υποκουλτούρες που υπάρχουν  στις σύγχρονες πόλεις.

Αμέσως ο Κλέωνας και η παρέα του ξεκίνησαν να αναζητούν εγκαταλελειμμένους δημόσιους χώρους, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ένα σωρό δραστηριότητες όπως σκέιτ, ποδήλατο, μουσικές και γκράφιτι.


«Το Πάρκο μας-OUR PARK» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην αξιοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων της πόλης μέσω της δημιουργίας πάρκων πρασίνου και αστικών αθλημάτων και της διοργάνωσης ανάλογων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Η κατασκευή πρότυπων πάρκων αστικών αθλημάτων περιλαμβάνει ειδική μέριμνα για την πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διαδικασία δεντροφύτευσης με γνώμονα τόσο τη βιωσιμότητα του πάρκου όσο και τη χρηστικότητα των χώρων.

Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το FULL ON FESTIVAL 2012 το οποίο και περιλαμβάνει:

Skateboard:
Juniors contest «SMALL IS BIG»
Girls longboard rabbit race «PUSSY PUSH»
Greek Skateboarding Championsips «FULL ON»

Ενώ θα τραγουδήσουν οι Wending Singers με την μουσική να φέρει την υπογραφή του Dj Sets:* CLUB KID

http://www.econews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…