Βιοκαύσιμα από τηγανόλαδο χρησιμοποιούν 40.000 σπίτια στο Λονδίνο

Βιοκαύσιμα από τηγανόλαδο χρησιμοποιούν 40.000 σπίτια στο Λονδίνο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Θα σώσει τους υπονόμους του Λονδίνου και το περιβάλλον η ιδέα παραγωγής βιοκαυσίμων από το μαγειρικό λάδι που περίσσεψε, από την εταιρεία Thames Water και την εταιρεία 20C.

Η ανταπόκριση είναι τεράστια. H ιδέα αυτή μέχρι στιγμής κέρδισε 40.000 οικογένειες στο Λονδίνο, που παράγουν ενέργεια με οικολογικό τρόπο!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ένα λίτρο μαγειρικού λαδιού όταν το ρίχνουμε στο νεροχύτη μολύνει περίπου 1.000.000 λίτρα νερού.

Κάθε μήνα το Λονδίνο χρειάζεται να ξοδεύει 1.000.000 λίρες για να καθαρίσει τους υπονόμους από το λάδι που πετούν οι κάτοικοι, το οποίο δημιουργεί μια λιπαρή μάζα στα τοιχώματά τους.

Πρόσφατα η Thames Water και η εταιρεία κοινής ωφελείας 20C παρουσίασαν τα νέα σχέδια για να χρησιμοποιηθούν τα υπολείμματα μαγειρικού λαδιού για την παραγωγή ενέργειας στο μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής από λίπος παγκοσμίως.

Η συμφωνία μεταξύ των 2 εταιρειών, που υπολογίζεται περί τα 200.000.000 λίρες, χρηματοδοτήθηκε από ένα πρόγραμμα και θα καλύψει μια περίοδο 20 χρόνων. Το έργο θα προσφέρει ενέργεια για αποχετευτικά έργα, μια μονάδα αφαλάτωσης, καθώς και το εθνικό δίκτυο, ενώ ήδη τουλάχιστον 40.000 σπίτια στο Λονδίνο χρησιμοποιούν το μαγειρικό λάδι ως βιοκαύσιμο.


 

http://www.akous.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x