Υπερχείλισε η λίμνη Πλαστήρα

Υπερχείλισε η λίμνη Πλαστήρα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η λίμνη Πλαστήρα, καθώς, μεσούσης της άνοιξης, η στάθμη του τεχνητού ταμιευτήρα ανέβηκε με ραγδαίους ρυθμούς, προκαλώντας υπερχείλιση των υδάτων που κάλυψαν ακόμα και παραλίμνιες τουριστικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Real News, μέσα σε μόλις 24 ώρες, από τη Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας μέχρι και τη Παρασκευή, τα νερά είχαν σημειώσει άνοδο 2,2 μέτρων, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής – λιγότερο από 80 εκατοστά – από τη κάλυψη ακόμα και του ορίου ασφαλείας του τεχνητού φράγματος, που είναι τα 792 μέτρα.

Ο υδάτινος όγκος απείλησε τα κοντινά χωριά και τις καλλιέργειες, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας τέθηκε σε επιφυλακή, ενεργοποιώντας όλα τα προβλεπόμενα αντιπλημμυρικά μέτρα.

Σύμφωνα με τη Real News, το 2008, το υδατικό έλλειμμα της λίμνης Πλαστήρα είχε φτάσει τα 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και η στάθμη της βρισκόταν κοντά στα 685 μέτρα. Η αύξηση που έχει σημειωθεί στη στάθμη της τεχνίτης λίμνης μέσα σε μόλις μία τριετία ξεπερνά τα 100 μέτρα!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Κλιματολόγοι και μετεωρολόγοι επισημαίνουν πως η έντονη διακύμανση στον υδάτινο όγκο της λίμνης οφείλεται στη «καιρική ακαταστασία» που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

http://www.newsbeast.gr/


Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x