11η Γιορτή Εθελοντισμού

11η Γιορτή Εθελοντισμού


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο». Με αυτό το σύνθημα η 11ηΓιορτή Εθελοντισμού, που έγινε το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Γκάζι, κατάφερε να ξυπνήσει το αίσθημα της προσφοράς.

Στα περίπου 40 περίπτερα μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, που συμμετείχαν στη γιορτή, είδαμε εθελοντές για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, πρόσκοπους που βάφουν τα παγκάκια της πλατείας και άτομα που πληροφορούν τον κόσμο για το AIDS, το αλκοόλ και την ιατρική πρόληψη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα περίπτερα ήταν γεμάτα με ενημερωτικά φυλλάδια και ενθουσιώδεις εθελοντές, που έφεραν στο προσκήνιο τη σημασία της αλληλοβοήθειας.

Πολλοί την χαρακτήρισαν ως μια ανοιχτή

γιορτή και όχι άδικα! Το χαμόγελο και η διάθεση για προσφορά χωρίς κανένα όφελος ή αντίτιμο αποτελούσαν τα ατού της ημέρας, πείθοντας τον κόσμο ότι η έννοια του «κοινού καλού» δεν έχει χαθεί ακόμα. Σκοπός της «Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού», της διοργανώτριας της έκθεσης, ήταν κυρίως να εξαπλωθεί η έννοια και η αξία του εθελοντισμού… μέσα από τα μάτια των εθελοντών. Οικογένειες με μικρά παιδιά ή ακόμα και παρέες μαθητών έκαναν μια βόλτα από τα περίπτερα των οργανώσεων, από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ, μαθαίνοντας με λεπτομέρειες το έργο των ΜΚΟ. Σε κάθε περίπτερο υπήρχαν τουλάχιστον δύο εθελοντές πρόθυμοι να μοιραστούν εμπειρίες ή ακόμα και σκέψεις για το πώς θα κάνουν την κοινωνία… καλύτερη!

11· “¹¿ÁÄή •¸µ»¿½Ä¹Ã¼¿ύ Στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονταν προβολές βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια, θέατρο δρόμου και παρουσιάσεις πρώτων βοηθειών από την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού. Φορείς όπως η UNICEF, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η ΕΛΙΞ, η “AIESEC”, η Φλόγα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το Κέντρο ς και το «Μείνε Δυνατός» ήταν μερικοί που πρωταγωνίστησαν στη γιορτή. Ωστόσο, υπήρχαν και πιομικρές τοπικές οργανώσεις, με πολίτες που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και βοηθούν εθελοντικά στους παρακάτω τομείς: υγεία, πρόνοια, παιδί, φύση και ηλικιωμένοι.


Ξεχωριστή κίνηση ήταν αυτή  της «Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV» της PRAKSIS, η οποία ενημέρωνε έξω από την αίθουσα για την νόσο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για ένα γρήγορο τεστ σάλιου. Η διοργάνωση της γιορτής  βρισκόταν στα χέρια των φορέων: «Μέριμνα ς Μ.Κ.Ο», «Νέα », PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», ΚεΠΕΝΕΤ.

http://www.flowmagazine.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x