Βραβείο Οικόπολις 2013 στο Δήμο Τρικκαίων

Βραβείο Οικόπολις 2013 στο Δήμο Τρικκαίων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2013 απονεμήθηκε στο δήμο Τρικκαίων, για τη μελέτη «Περιβαλλοντική Παρέμβαση στην Ευρύτερη Περιοχή Παλαιών Φυλακών Τρικάλων – Σύνδεση με Ποταμό Ληθαίο».

Η αρχιτεκτονική μελέτη ανήκει στη Θεοδώρα Βαρδούλη και αποτελεί δωρεά στο Δήμο Τρικκαίων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συγκεκριμένη βράβευση, τονίστηκε ότι στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του τοπίου, σε κομβικό σημείο των Τρικάλων που συνδυάζει τη γειτνίαση με το κέντρο και τη θέση του ως σημείο εισόδου στην πόλη.

Ενοποιούνται κτίρια-ορόσημα της πόλης αλλά και της Ελληνικής Ιστορίας, το Οθωμανικό Τέμενος, η Εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου, το

συγκρότημα παλαιών Φυλακών (παλαιά Χαμάμ) με τον ρου του ποταμού Ληθαίου και το πράσινο, σαν συνδετικό κρίκο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής.

Το όλο έργο συμβάλλει επίσης στην ανάκτηση ενός μεγάλου δημοσίου χώρου από τους πεζούς και τους ποδηλάτες.


Στην περιοχή της εν λόγω παρέμβασης, σύμφωνα με τη μελέτη, θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι πρασίνου με υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, επιτυγχάνοντας έτσι την απρόσκοπτη επισκεψιμότητα και την ασφαλή περιήγηση, σε έναν κεντρικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, αναδεικνύοντας έτσι τον ποταμό Ληθαίο, που μέχρι σήμερα παραμένει μη επισκέψιμος.

Επίσης θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, δίνοντας προσβασιμότητα σε πεζούς και ποδηλάτες συνδέοντας έτσι αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου με το πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης.

http://www.inout.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x