Βρετανοί παντοπώλες δωρίζουν εκατομμύρια γεύματα σε ιδρύματα

Βρετανοί παντοπώλες δωρίζουν εκατομμύρια γεύματα σε ιδρύματα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τρόφιμα, που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, θα χορηγηθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα, που τα έχουν ανάγκη. Στη συγκεκριμένη κίνηση προχώρησε η βρετανική αλυσίδα παντοπωλείων Asda.

Περίπου 1.500 τόνοι τροφίμων το χρόνο, θα καταλήγουν για καλό σκοπό σε άτομα που τα έχουν ανάγκη μετά από πρωτοβουλία της Asda.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωσηFareShare που δρα κατά της ασιτίας, θα επιχειρήσουν να μειώσουν το πλεόνασμα των περισσευούμενων τροφίμων χωρίς όμως να τα πετάξουν στους κάδους σκουπιδιών. Η σημαντική αυτή καινοτομία, ερμηνεύεται σε 3.6 εκατομμύρια γευμάτων σε ετήσια βάση για την FareShare και τα 910 ιδρύματα που

στηρίζει και ενισχύει. Στατιστικά οι χορηγίες γευμάτων και τροφίμων θα αυξηθούν κατά 41%!

Η εταιρεία Asda συνήθως επιστρέφει τα περισσευούμενα προϊόντα στους παραγωγούς, πληρώνοντας τα πρόσθετα έξοδα μεταφοράς. Εξαιτίας της λήξης της ημερομηνίας ενδεικτικής κατανάλωσης των προϊόντων κατά τη μεταφορά, χιλιάδες τρόφιμα κατέληγαν μέχρι πρότινος στους κάδους απορριμμάτων. Αντί λοιπόν να επιστρέφουν τα προϊόντα στους παραγωγούς, επέλεξαν να τα παρέχουν μέσω της FareShare σε όσους κινδυνεύουν από υποσιτισμό.

Πέραν από ιδιωτική πρωτοβουλία, φαίνεται πως στη Μεγάλη Βρετανία γίνεται συλλογική προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαχείριση τροφίμων. Ο πληθυσμός της χώρας πρέπει να ενισχυθεί να τρώει λιγότερο κρέας, σε μια προσπάθεια να γίνει η παγκόσμια προσφορά τροφής περισσότερο αειφόρος. Η Διεθνής Επιτροπή Ανάπτυξης κατέληξε πως η αυξημένη καλλιέργεια σιτηρών για τη διατροφή των βοοειδών, οδηγεί στη μείωση των πόρων για τη διατροφή των ανθρώπων. Επιχειρείται και κυβερνητικά πλέον η εξάλειψη του υποσιτισμού.


http://www.flowmagazine.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x