Κανίβαλοι οι αρχαίοι Βρετανοί-Έτρωγαν τους νεκρούς τους και έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους όταν…

Κανίβαλοι οι αρχαίοι Βρετανοί-Έτρωγαν τους νεκρούς τους και έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους όταν…0 0 ψήφοι
Article Rating

…κάποιοι άλλοι δημιουργούσαν αυτά!

Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν τους νεκρούς τους και έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Μουσείου ς Ιστορίας του Λονδίνου ανακάλυψαν στη νότια Αγγλία ανθρώπινα οστά ηλικίας 14.700 ετών τα οποία έφεραν σημάδια κανιβαλισμού, καθώς και κρανία τα οποία είχαν μετατραπεί σε κύπελλα.

Ο μαλακός ιστός των κρανίων, που βρέθηκαν στη σπηλιά Γκόουφ στο Τσένταρ Γκορτζ της νοτιοδυτικής επαρχίας Σόμερσετ, είχε καθαριστεί προσεκτικά, είχε κοπεί για να απομακρυνθεί η βάση και τα κόκαλα του προσώπου, ενώ είχαν λειανθεί και οι γωνίες ώστε να δημιουργηθούν κύπελλα ή γαβάθες, όπως γράφει η παλαιοντολόγος Σίλβια Μπέλο σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Public Library of Science journal PLoS ONE.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Επρόκειτο γενικά για μία δύσκολη διαδικασία με δεδομένα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους», είπε η δρ. Μπέλο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα κύπελλα μπορεί να χρησιμοποιούνταν και απλώς ως δοχεία σε τελετές.
«Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν τα κύπελλα χρησιμοποιούνταν τότε, όμως πρόσφατα παραδείγματα μας δείχνουν ότι μπορεί να έβαζαν σε αυτά αίμα, κρασί ή τρόφιμα για τελετές»
, δήλωσε ο Κρις Στρίνγκερ, που το 1987 βρήκε ένα κρανίο-κύπελλο.

Ενα ακριβές εκμαγείο του κρανίου-κυπέλλου θα εκτεθεί στο Μουσείο ς Ιστορίας του Λονδίνου από την 1η Μαρτίου και για τρεις μήνες.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x