Zougla.gr: Ο 13ος θεός του Ολύμπου

Zougla.gr: Ο 13ος θεός του Ολύμπου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο 13ος θεός του Ολύμπου

15 Ιουλίου 2009, 13:00

Καλός χριστιανός ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αλλά και καλός… 12θεϊστής. Είναι κάτι που δύσκολα «παντρεύεται» αλλά φαίνεται ότι ο Πανίκος τα κατάφερε.  Απ τη μια… μπαίνει σε θυρανοίξια χριστιανικών ναών αλλά από την άλλη πόρτα βγαίνει πάει και σε εγκαίνια ναών «ελληνόθρησκων» όπως θέλουν να αποκαλούνται οι ακολουθούντες τη θρησκεία των αρχαίων ημών προγόνων.

Ο νομάρχης, λοιπόν, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στα εγκαίνια του ναού των αρχαιόθρησκων Θεσσαλονίκης καλεσμένος του παλαίμαχου δρομέα Αριστοτέλη Κακογεωργίου.  Ο ναός αυτός δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με τους αρχαίους ναούς, μια κακή απομίμηση είναι, οι… θεοί να τον κάνουν ναό. Υπήρχε όμως ατμόσφαιρα, αρχαίες στολές, μανδύες, εσθήτες  και τέτοια κόλπα, απομιμήσεις αγαλμάτων και πολύ κιτς στον περίγυρο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η πρόσκληση μιλούσε για εγκαίνια ναού των Ελλήνων θεών και θεαινών. Σε μια στιγμή, πριν την επίσημη τελετή, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης  έπιασε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στους τετρακόσιους περίπου πιστούς του 12θέου (και όχι μόνο) που βρέθηκαν στα εγκαίνια. Κατ' αρχήν, ευχαρίστησε τον Αριστοτέλη, τον  παλαίμαχο δρομέα που τον κάλεσε, «ήμουν και εγώ αθλητής…» είπε και στη συνέχεια  συνεχάρη το ακροατήριο και τους οικοδεσπότες που τηρούν την παράδοση. Δεν έλειψαν βέβαια οι υπερεθνικές κορώνες στην  ομιλία του, άλλωστε το περιβάλλον ενέπνεε. Χειροκροτήθηκε δεόντως και στο μέσον αλλά και στο τέλος της ομιλίας του και σε λίγο αποχώρησε με τις ευχές του Δία…

Με τον κύριο Ψωμιάδη επικοινωνήσαμε σήμερα το απόγευμα αλλά δεν βγήκε στο τηλέφωνο. Βέβαια, όση ώρα περιμέναμε στο ακουστικό οι υφιστάμενοί είχαν αφήσει ανοιχτό το τηλέφωνο…


Αργότερα, καλέσαμε ξανά και όπως μας είπε ο γραμματέας ο κ. Ψωμιάδης βρισκόταν σε Νομαρχιακό Συμβούλιο.Είναι πάντως η πρώτη φορά που γίνονται επίσημα εγκαίνια σε ναό 12θεϊστών με  καλεσμένο ένα εκλεκτό μέλος – και όχι τυχαίο – της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα πιστό Χριστιανό.

Οι αρχαιόθρησκοι που είναι σε φοβερή κόντρα με την κρατούσα θρησκεία, υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες και είναι οργανωμένοι σε εκατό περίπου συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς είναι πολύ γνωστοί από το διαδίκτυο. Το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών, οι Λάβρυς, το ΕΛΗΝΑΪΣ και άλλοι. Μια 15νθήμερη εφημερίδα με τον τίτλο «ΗΕLLHNΩΝ ΛΟΓΟΣ» αναφέρεται στις εκδηλώσεις και τις τελετές τους.

Η Ορθόδοξη εκκλησία απ την άλλη, τους αντιμετωπίζει τουλάχιστον σαν μιάσματα και μάγους καταραμένους και ειδωλολάτρες. Από… άμβωνος  οι δεσποτάδες δε σταματούν να πνέουν μένεα εναντίον των παγανιστών, όπως τους λένε απ το λατινικό «paganus» που σημαίνει επαρχία. Και μόνο τα ονόματα των αρχαίων μυστηρίων αρκούν για να ξεσπαθώσουν. Πριν λίγες μέρες ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος τά είχε βάλει με τα Καβείρια μυστήρια στη Σαμοθράκη στα οποία ιέρεια ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μέχρι τώρα οι 12θεϊστές, αρκούνταν σε τελετές που οργάνωναν κοντά σε αρχαίους ναούς σαν «κλέφτες» αφού μέσα στα μνημεία δεν τους επιτρέπεται να… πατήσουν από την με την οποία δεν διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις και πολλές φορές έχουν καταλήξει στην αστυνομία. Επίσης, κάθε χρόνο γιορτάζουν στον Όλυμπο, στις Πλαταιές, στις Θερμοπύλες, στο Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα, και στο όνομα των πατρώων θεών, παίρνουν αρχαία ελληνικά ονόματα, παντρεύονται αλλά και πολλές κηδείες γίνονται γι' αυτούς που επιθυμούν να κηδευτούν σαν τον α.

Να σημειωθεί εδώ ότι, το υπουργείο ς, με δικαστική τελεσίδικη απόφαση αναγνωρίζει την αρχαία θρησκεία. Την ίδια στιγμή, το ελληνικό υπουργείο θρησκευμάτων, ενώ αναγνωρίζει όλες τις άλλες θρησκείες και τις πιο απίθανες, δεν αναγνωρίζει την θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Κάτι βέβαια, που ακόμα και στο «σκληρό» Ιράν αναγνωρίζεται. Η θρησκεία των αρχαίων Περσών, έχει αρκετά εκατομμύρια πιστούς…   

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x