Θεοί του Ολύμπου: Η τεχνολογία συναντά τον μύθο σε μια νέα έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Θεοί του Ολύμπου: Η τεχνολογία συναντά τον μύθο σε μια νέα έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»


5 1 ψήφος
Article Rating

H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ, με τίτλο « του Ολύμπου», ήρθε και στην Αθήνα. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Όλυμπος «μετακομίζει» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, «ανοίγει» τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο.

Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως 30 Μαρτίου 2023

« του Ολύμπου»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά τον χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε συμβεί στη γέννηση της Θεάς ς;

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους  -που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και επηρέασαν τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία πολλών λαών- οι Δώδεκα του Ολύμπου πρωτοστατούν με τις τελετουργίες, τα πάθη, τους έρωτες και  τις διαμάχες τους. Σε αυτούς εστιάζει η μεγάλη μυθολογική θεματική έκθεση « του Ολύμπου» που έρχεται και στην Αθήνα.


Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος  Μείζονος Ελληνισμού 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: Επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Στόχος της έκθεσης αυτής; Να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν αυτοί οι μύθοι, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία. Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου:

(Αιμίλιος Χειλάκης), (Μαρία Σολωμού), (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), (Κατερίνα Λέχου), (Μαρία Ναυπλιώτου), (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), (Νάντια Μπουλέ), (Θανάσης Βισκαδουράκης), (Νίκος Βουρλιώτης), (Γιάννης Στάνκογλου), ( Μαξίμου) και (Δημήτρης Πιατάς).

godsofolympus.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής.

Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως 30 Μαρτίου 2023

Είσοδος: Γενική Είσοδος: 10€. Μαθητικό: 8€. Οικογενειακό 4 ατόμων: 35€. Οικογενειακό 3 ατόμων: 26€. ΑΜΕΑ 5€, με συνοδό: 10€

Πληροφορίες Χώρου: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής. Τηλέφωνο: 697 3617926 | Προπώληση εισιτηρίων από 3/9: https://www.viva.gr/tickets/happenings/oi-theoi-tou-olympou/

Πηγή …

5 1 ψήφος
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x