1940-2040: Η εθνική συμφιλίωση οδηγός μας για το αύριο

1940-2040: Η εθνική συμφιλίωση οδηγός μας για το αύριο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η ιστορία δεν πηγαίνει πάντα σύμφωνα με τα σχέδια των αυτοαποκαλούμενων “εκλεκτών”. Ας δούμε τι έπαθαν μερικά καθεστώτα με τους τυχοδιωκτισμούς τους στο Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα συνέχεια του Πρώτου, και ακόμα δεν έχει αφήσει την ανθρωπότητα να συνέρθει από τις φονικότατες συνέπειές του…

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο Μουσολίνι πληρωνόνταν από την αγγλική μοναρχία, ενώ φαίνεται ότι επιτέθηκε στην Ελλάδα (όπου δεν περίμενε αντίσταση από ένα επίσης αγγλόφιλο καθεστώς) για να για να μην του ζητήσει ο Χίτλερ να συμπράξει στην εκστρατεία του κατά της Ρωσίας.

Άγγλοι και Μουσολίνι έπεσαν έξω!

Ο ατίθασος ελληνικός λαός ΜΗ υπακούοντας σε διαταγές οπισθοχώρησης, πέταξε τους εισβολείς έξω από τη χώρα και ποιος ξέρει τι τροπή θα έπαιρναν για τους δολοπλόκους τα πράγματα αν αντί για τους “ξαφνικούς” θανάτους Μεταξά-Κορυζή, είχε προλάβει να αναδείξει μια δημοκρατική κυβέρνηση!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο τότε χρηματοδοτούμενος από τις Χίτλερ, υπηρετώντας τα σχέδια αλληλοσφαγής των ηπειρωτικών Ευρωπαίων για να επωφεληθούν άλλοι, αναγκάζεται να επέμβει στα Βαλκάνια, για να εξουδετερώσει τα φιλοαγγλικά καθεστώτα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, ιδιαίτερα μετά από την ξανά ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στην Κρήτη. Ακολούθησε και μαζική αντίσταση κατά των στρατευμάτων κατοχής. Αυτό του κόστισε τελικά την ήττα και την ίδια του τη ζωή.. Αντίστοιχα η βρετανική αυτοκρατορία ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ από την απληστεία της κι αυτή, όπως στο παρελθόν οι φαραώ, οι ρωμαίοι, οι Μάγια, οι σταυροφόροι, οι Μογγόλοι, οι Αζτέκοι, οι Ίνκας και ΟΛΟΙ οι αυταρχικοί όμοιοί τους. Έτσι θα συμβεί και στους σημερινούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι αθάνατος!

Η ιερή παρακαταθήκη τού ή θάνατος”, μεταμορφωμένη στο σύνθημα “ΑΕΡΑ!”, ξεσήκωσε τους Έλληνες για μια νέα απελευθέρωση από τις μοναρχίες. Δεν ήξεραν ως πού θα έφταναν οι δολοπλοκίες Τσόρτσιλ-Στάλιν-Ρούσβελτ κλπ, αλλά απέδειξαν ότι παραμένουν ανυπότακτοι και γι΄αυτό ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ σε μια ανθρωπότητα που ακόμα υποφέρει από την απληστεία ορισμένων τραπεζιτών και μεγαλοεταιρειών.


Κάθε βήμα συμφιλίωσης στο σχολείο και τη γειτονιά, μακριά από τις νεορωμαϊκές αρένες τού κατευθυνόμενου διχασμού, ενισχύει την αλληλβοήθεια και τις ελπίδες μας για τη διεθνή εκεχειρία που αξίζει στα παιδιά όλου του κόσμου, που πολλά ακόμα υφίστανται τραγικό παιδομάζωμα και προγραφές.

ΠΟΛΛΑ μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας, θυμίζοντας στους γύρω του τα παθήματα αλλά και τα κατορθώματα των προγόνων.

Ο Χαράλαμπος Γ. Κατσιμήτρος (18861962) ήταν έλληνας στρατιωτικός ο οποίος διακρίθηκε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940.

Ο Κατσιμήτρος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον Στρατό το 1904. Πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους (19121913), στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1918) και στην Μικρασιατική Καταστροφή (19211922), όπου και τραυματίσθηκε. Το 1937 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου και το 1938 ανέλαβε διοικητής της VIII Μεραρχίας Πεζικού στην Ήπειρο. Κατά την διετία 19391940 ετοίμασε μεθοδικά τις γραμμές άμυνας του Ελληνικού Στρατού στην Ήπειρο ενόψει μιας ενδεχόμενης επίθεσης του Ιταλικού Στρατού, που κατείχε ήδη την Αλβανία.

Με την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, διέτεξε άμυνα μέχρις εσχάτων στη θέση Ελαία (Καλπάκι), παρά τις εντολές για οπισθοχώρηση που είχε λάβει από το Γενικό Επιτελείο. Με την ηρωική αντίσταση στην ιταλική επίθεση στο Καλπάκι, συντέλεσε τα μέγιστα στην νίκη της Ελλάδας απέναντι στον Ιταλικό Στρατό.

Η πτώση της Ελλάδας στους Γερμανούς το 1941 τον βρήκε στα Ιωάννινα. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση υπό τον Γεώργιο Τσολάκογλου. Το 1945 καταδικάστηκε «εις ειρκτήν» (κάθειρξη) 5,5 ετών «διά διευκολύνσεις» που παρείχε στις δυνάμεις Κατοχής [1] και αποπέμφθηκε από το στράτευμα με το βαθμό του αντιστρατήγου.

Παραπομπές

«Η απόφασις του δικαστηρίου διά τους έλληνας Κουΐσλιγκ», εφημ. , 1 Ιουνίου 1946.

Ένα μνημείο για τον άγνωστο διοικητή της στρατιάς στο Αλβανικό μέτωπο  μας είναι απολύτως αναγκαίο, αν και είναι στην καρδιά μας . Αυτό για να αποδεικνύει κάθε στιγμή την ουσιαστική απουσία ικανοτήτων των ολιγαρχικών εγκάθετων κυβερνήσεών  μας, μάλιστα δε στη χώρα που δίδαξε την δημοκρατία και την οποία αποδεικνύει  από την πρώτη στιγμή με το θάρρος, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΏΝ ηρωικών πρωτοβουλιών  του δυναμικού του λαού της.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το σημαντικότερο μνημείο σε κάθε χώρα είναι  του ΄΄αγνώστου στρατιώτη΄΄, προς γνώση και συμμόρφωση των αθλίων πολιτευμάτων που μας διοικούν, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μην καταρρεύσουν  ξαφνικά από την βρώμα που ξεχειλίζει κάθε τόσο.

ΕΦΗΒΟΣ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x