Ονειρεύοντας το αύριο…

Ονειρεύοντας το αύριο…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οικονομική κρίση, μισθοί που μετά βίας βοηθούν μια οικογένεια να περάσει και αυτόν τον μήνα. Και πόσοι υποψήφιοι φέτος έβαλαν στην άκρη τις σχολές που ήθελαν κα διάλεξαν αυτές που είναι πιο κοντά στην πόλη τους λόγω… οικονομικής αδυναμίας;

Χιλιάδες παιδιά φέτος κόπιασαν για να γράψουν όσο καλύτερα μπορούσαν στις πανελλήνιες και αφού χάρηκαν για λίγο με τα αποτελέσματα, συμπλήρωσαν ένα μηχανογραφικό που δεν εξέφραζε τις πραγματικές τους επιθυμίες, τα όνειρα και την προσμονή των τόσων χρόνων για να σπουδάσουν αυτό που θέλουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπήκαν στη σχολή που ήθελαν.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Φέτος λοιπόν το μέλλον των αποφοίτων του λυκείου δεν κρίθηκε από το πόσο διάβασαν και το πόσο έγραψαν τελικά αλλά από την τσέπη των γονιών τους που πλέον είναι άδεια.

Και ποιοί είναι αυτοί που θα πουν στους νέους να σταματήσουν να ονειρεύονται επειδή πιστεύουν δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους; Ή μήπως τα όνειρα πραγματοποιούνται μόνο με τα λεφτά; Όχι φυσικά.

Αν δεν ονειρευόμαστε, δεν έχουμε την λόγο και τη δύναμη για να παλεύουμε για το μέλλον μας. Αν δεν ονειρευόμαστε, δεν ζούμε! Τα όνειρά μας είναι αυτά που μας κάνουν να προσπαθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι! Και επειδή είναι όνειρα δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας. Όταν θέλουμε κάτι, παλεύουμε για αυτό γιατί μόνο με την προσπάθεια μπορούμε να το κατακτήσουμε.

Κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει τα όνειρα του. Ιδίως οι νέοι. Το να περάσεις σε μια σχολή που δεν σ' ενδιαφέρει, μόνο και μόνο γιατί θα βγει πιο οικονομικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετήσεις το όνειρο της σχολής που ήθελες να περάσεις. Στην εποχή που ζούμε πλέον όλα είναι δυνατά. Οι σπουδές μπορούν να γίνουν σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και τελικά ο καθένας μπορεί να σπουδάσει ότι ακριβώς ονειρεύεται!


Να ονειρεύεσαι λοιπόν…και να μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου το απαγορέψει ούτε να σε κάνει να μην ονειρευτείς ποτέ ξανά! Το όνειρα μας, μας προσδιορίζουν σαν ανθρώπους, σαν προσωπικότητες και μας βοηθάνε να προχωράμε και να ζούμε την κάθε μέρα ξέροντας ότι κάποια στιγμή ότι ονειρευόμαστε, με τη δική μας δύναμη και προσπάθεια, θα πραγματοποιηθεί…και όπως μου έμαθε και μια φίλη: « Αν δεν σε φοβίζουν τα όνειρά σου… δεν είναι αρκετά μεγάλα!»

 Αποστολίδου-Κιούτη  για το http://www.e-charity.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x