1η Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων και Φυτών

1η Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων και Φυτών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Tην Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 στο προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας η ΕθελοντικήςΟμάδα Παιονίας θα μιλήσει για τις ντόπιες ποικιλίες και θα μοιράσουνε φυτά λαχανικών.

Το σπορείο ετοιμάστηκε με τη φροντίδα της Εθελοντικής Ομάδας Παιονίας, του Διευθυντή και των δασκάλων του Σχολείου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Κιλκίς

Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Κιλκίς, είναι μια ανοιχτή κίνηση πολιτών, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί σημείο επαφής υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιδιώκουν:

  • την ανάδειξη των οικολογικών, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων μέσα από την κοινωνική, οικονομική και την πολιτική τους διάσταση
  •  την

    προώθηση ποικίλων ενεργειών στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης
  • την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
  • την δημιουργία στον τόπο μας δικτύου διατήρησης-ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους:

Μέσα από επιλεγμένες δράσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, την ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου, την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα και επηρεάζουν όμως την ποιότητα της ζωής μας και την αξιοπρέπειά μας.


Επίσης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προσπαθούμε, με κάθε πρόσφορο μέσο, να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τους πολίτες απέναντι σε φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Η ΕΟΠΚ αρνείται να οργανωθεί στη βάση ενός κλασσικού συλλόγου, σωματείου ή ΜΚΟ και δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο και γραφεία.

Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη που θα ήθελε να πάρει μέρος στις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της. Μέλος της Ομάδας θεωρείται ο/η πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές της και ΣΥΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και στην εκτέλεση των αποφάσεων. Ολιγομελείς επιτροπές που εναλλάσσονται, συντονίζουν τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η ΕΟΠΚ έχει μηδενικό budget,  αρνείται να διαχειριστεί χρήματα ή να δεχτεί οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση. Οι υλικές ανάγκες των δράσεών της καλύπτονται ή από τα ίδια της τα μέλη ή από τη διάθεση των απαιτούμενων μέσων από τρίτους. Όλες οι δράσεις της «στεγάζονται» στον ιστότοπο www.paiones.gr.

Η Ομάδα μας συνεργάζεται με άλλες εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν ανά το πανελλήνιο και πάγια αρχή της είναι η πολιτική της ανεξαρτησία, κάτι που πρόκειται να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x